Se reiau negocierile pentru „Cumințenia Pământului”

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, spune ca se încearcă expunerea sculpturii în Sala „Brâncuşi”, înainte de luna februarie, când va expira contractul de custodie a acesteia semnat cu Muzeul de Artă.

Totodată, au fost reluate negocierile în privinţa lucrării de artă și urmează să fie efectuate evaluări de către experţi, după ce suma de cinci milioane de euro, stabilită la cea mai recentă evaluare, a fost contestată de proprietari.

Ministrul Lucian Romaşcanu a precizat că pentru returnarea sumelor strânse prin colectă publică pentru achiziţionarea sculpturii, încă, se caută soluţii: „Vor fi dați înapoi. Existã niște costuri cu comisioanele bancare pentru rambursarea acestor bani, costuri care trebuie prinse în bugetul Ministerului. Vom decide dacã facem ordonanțã de urgențã sau așteptãm rectificare din noiembrie pentru a aloca aceastã sumã și pânã în decembrie, așa cum spune hotãrârea de Guven, vor fi rambursați acești bani.

Guvernul a propus ca achiziţia operei lui Brâncuşi să se facă printr-un efort comun al statului şi al cetăţenilor: cinci milioane de euro au fost alocați de Guvern și era nevoie ca șase milioane de euro să fie colectate prin intermediul contribuţiilor voluntare ale persoanelor private şi juridice, bani care nu s-au strâns.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.