Percheziții în București și alte 22 de județe

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au efectuat, astăzi, 53 de percheziții în București și 22 de județe, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 29 milioane euro.

Dosarul vizează infracțiunea de evaziune fiscală în domeniul uleiurilor uzate.

Polițiștii au descins la mai multe firme și au ridicat înscrisuri de la societățile comerciale importatoare de uleiuri industriale, care au beneficiat de astfel de certificate, emise de societățile implicate în activitatea de colectare, valorificare sau eliminare.

Din cercetări a reieșit că unii operatori economici care au introdus uleiuri industriale pe piața națională ar fi evidențiat în actele contabile și în alte documente legale operațiuni fictive, care atestau îndeplinirea obligațiilor privind gestionarea uleiurilor uzate.
În acest mod, firmele importatoare s-ar fi sustras de la plata taxei de 2 lei/litru către Fondul pentru Mediu, în vigoare în perioada 1 ianuarie 2011 — 31 decembrie 2013.

Descinderile au avu loc și în județele Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Galați, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș și Vrancea.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.