Părinţii care refuză vaccinarea copiilor nu vor fi amendaţi!

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, miercuri seară, la Iaşi că legea vaccinării va fi dezbătută în maximum o lună, iar părinţii care nu îşi imunizează copiii nu vor fi amendaţi, aşa cum s-a crezut iniţial.

Sursa foto: www.rador.ro

„Legea vaccinării este în momentul de față în Comisia de sănătate de la Senat, după care va merge la Comisia de Sănătate de la Camera Deputaților. Ea își urmează parcursul pentru aviz de la celelalte comisii. Am încredere în colegii mei specialiști din cele două comisii că vor lua cele mai bune decizii iar dacă este cazul, vor corecta acolo unde noi am greșit. Cred că în maximum o lună va fi dezbătută, zic eu, democratic”, le-a declarat Bodog jurnaliștilor.

Cu toate acestea, ministrul a precizat faptul că legea vaccinării obligă părintele să se informeze, iar părinţii care refuză să participe la ședințele de informare cu grupurile de lucru organizate în acest sens vor fi amendaţi.

„Cu toate că s-a încercat o dezinformare precum că legea vaccinării va amenda părinții,

Sursa foto: www.monitorulcj.ro

nu este adevărat. Nu amendăm un părinte decât dacă nu participă la sesiunile de informare, însă părintele care refuză vaccinarea își asumă toată responsabilitatea. După cum știți, vaccinarea a adus foarte multe beneficii sănătății publice. După cum știm, foarte multe boli extrem de grave au fost eradicate cu ajutorul vaccinării iar acum venim să legăm toate aceste beneficii. Eu cred că trebuie să fim extrem de cerebrali în momentul în care vorbim despre vaccinare. Acesta este și motivul pentru care, probabil că ați văzut, nu am intrat în polemică cu cei care au încercat să facă tot felul de manifestări împotriva vaccinării. Am participat la dezbaterile publice și îi combatem cu argumente. Nu are niciun rost să facem circ. Cred că singurii care au de câștigat din vaccinare sunt copiii noștri și viitorul țării noastre, sănătatea publică din România”, a spus Florian Bodog.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.