La mulţi ani, Olga Tudorache!

Sursa foto: www.ceascadecultura.ro

Luni, 9 octombrie 2017, de la ora 11:00, Teatrul Naţional Radiofonic – Radio România omagiază pe marea actriţă Olga Tudorache, la împlinirea vârstei de 88 de ani, organizând audiţia cu public a spectacolului „Victoria şi Crocodilul” de Ion Costin Manoliu, la Teatrul Metropolis din Bucureşti, strada Mihai Eminescu, nr. 89.

În rolurile principale: Olga Tudorache şi Mihai Bica. Regia artistică: Alexandru Dabija. În distribuţie: Dorina Lazăr, Mircea Constantinescu şi Mihai Calotă.

De asemenea, la Radio România Actualităţi, de luni 9 octombrie şi până miercuri 11 octombrie, de la ora 23:05, vă invităm să o reascultaţi pe Olga Tudorache, interpretând partituri de excepţie în spectacolele: „Cătunul ţânţarilor” de Ludovic Klimits, „Secretarii domnului de Voltaire”, „Brezaia, Basmul cu minciunile” de George Călinescu şi „Picnic pe câmpul de luptă” de Fernando Arrabal.

Născută la 11 octombrie 1929, la Oituz, absolventă a Conservatorului Dramatic din Bucureşti, la clasa profesoarei Marioara Voiculescu, Olga Tudorache a scris, timp de 70 de ani, multe pagini memorabile în istoria teatrului românesc contemporan. S-a distins prin forţă dramatică, umor şi puterea cuvântului rostit, întruchipând personaje de neuitat, atât în teatru cât şi în film.

Ultima sa creaţie radiofonică este cea din „Victoria şi Crocodilul”, spectacol realizat în

Sursa foto: www.cinemagia.ro

anul 2007, în cadrul proiectului Dramaturgi români contemporani, o farsă comică, în care interpretează rolul unei profesoare de arta actorului, supusă ea însăşi unui examen.

Pe fundalul unor evenimente istorice contemporane, construcţia dramatică este inspirată de întâmplări reale din viaţa celebrei profesoare de teatru. Un text scris de Ion Costin Manoliu, care pune în valoare calităţile artistice ale Olgăi Tudorache, pe care multe generaţii de iubitori de teatru le-au apreciat.

Intrarea este liberă!

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.