Aparatele electrocasnice nu merg la gunoi!

Astăzi și mâine, în Parcul Bazilescu, pe esplanada de la fântână, pot fi duse aparatele electrice şi electrocasnice vechi, scoase din uz. Acestea sunt colectate şi, apoi, reciclate de Asociaţia „Ecotic”, care reprezintă interesele producătorilor de echipamente electrice şi electrocasnice.

În weekend, echipamentele electrice și electrocasnice vechi vor fi preluate chiar în parcarea Primăriei Sectorului 1, pe Bulevardul Banu Manta. Cei care vor preda deşeuri în greutate de peste 5 kilograme vor primi cadou câte o umbrela.

Edilul Dan Tudorache spune că această acţiune este un ajutor pentru Autoritatea Locală deoarece aceasta are de îndeplinit ţinte de reducere a cantităţii de gunoi depozitate la groapă, de colectare selectivă şi reciclare a deşeurilor.

Cei de la „Ecotic” spun că acţiunea lor face parte dintr-un întreg program care are drept obiectiv nu doar colectarea de deşeuri electrice şi electrocasnice, ci şi conştientizarea publicului cu privire la necesitatea de a nu mai aruncă aparatură electrică şi electrocasnică odată cu gunoiul menajer.

Oamenii din Cartierul Bazilescu spun că iniţiativa este bună, dar că ea ar fi trebuit mai intens promovată, pentru că nu au aflat din timp despre această posibilitate de a preda aparatură veche.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.