UPDATE: Un nou protest al sindicaliştilor SANITAS!

UPDATE 15:45 – Reprezentanții ambelor federații au precizat, la finalul întâlnirii, că autoritățile din sănătate au recunoscut că vor scădea veniturile personalului din sistemul sanitar.

Presedintele Federației SANITAS, Leonard Bărăscu a declarat că așteaptă să li se prezinte soluțiile la revendicarile lor, însă până atunci continuă calendarul de proteste.

Totodată, vicepreședintele Federației Solidarității Sanitare, Gabriel Predica, a menționat că în perioada următoare sindicaliștii vor începe procedurile premergătoare grevei generale. 

UPDATE 14:30 – Și Federația Solidaritatea Sanitară protestează în fața Ministerului Sănătății.
Oamenii sunt nemulțumiți de noua lege a salarizării, de regulamentul de sporuri și de faptul că de la 1 ianuarie pierd tichetele de masă.

Răzvan Iosif din cadrul Federației a precizat că vor sta în fața Ministerului Sănătății până va veni un reprezentant al autorităților să discute cu ei.

—————

Membrii federaţiei sindicale SANITAS pichetează, astăzi, sediul ministerului Sănătăţii. Reprezentanţii acestora sunt aşteptaţi de autorităţile din sănătate, de la această oră, la negocieri.

Sindicaliştii revendică eliminarea plafonului de 30% pentru acordarea sporurilor specifice, acordarea sporurilor pentru condiţiile de muncă întregului personal din sănătate şi asistenţă socială, inclusiv personalului tehnic şi administrativ. De asemenea, aplicarea integrală a creşterilor salariale pentru toţi angajaţii din sănătate şi asistenţă socială, începând cu 1 martie 2018.

SANITAS va continua acţiunile de protest vineri când se vor muta în faţa Ministerului Finanţelor Publice. De asemenea, pe 19 octombrie va fi organizat un miting şi un marş, iar ulterior se va decide, în cadrul Consiliului Naţional, data la care federaţia SANITAS va declanşa greva generală în sistemul sanitar.

Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa a organizat un miting de proteste în Piaţa Victoriei ce a început la ora 11:00.

Principala nemulţumire a sindicaliştilor este transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. De asemenea, ei solicită deblocarea negocierii şi încheierii contractelor colective de muncă la toate nivelurile.

Traficul rutier va fi restricţionat astăzi până la ora 16:30, pe Sos. Kiseleff, între str. Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, iar dacă va fi necesar, de la Arcul de Triumf, anunţă Brigada Rutieră a Capitalei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.