Un nou exerciţiu de verificare a alarmelor!

Sursa foto: www.diez.md

Un nou exercițiu pentru verificarea funcționării sistemelor de alarmare a populației în caz de dezastre are loc astăzi.

Potrivit IGSU, între orele 10:00 și 11:00 în toate județele țării vor avea loc exerciții pentru verificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației, astfel încât să fie centralizate permanent datele privind starea echipamentelor de avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale. Astfel de exerciții se desfășoară, începând din luna august, în prima zi de miercuri a fiecărei luni.

observatorulph.ro

În Capitală există 390 de sirene în evidenţe (337 electrice și 53 electronice). Din acestea, doar 102 sunt centralizate și pot fi acționate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov. La exercițiul din luna septembrie, din cele 102, doar 56 au funcționat.

În ceea ce privește județul Ilfov, acesta are în evidenţe 75 de sirene (58 electrice și 17 electronice). Dintre acestea, doar 10 sunt centralizate și pot fi acționate de către ISU București-Ilfov. La exercițiul din luna septembrie, din cele 10 sirene centralizate, numai patru au funcționat.

Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația prin intermediul sirenelor electrice și electronice sunt inundațiile, când este semnalată iminenta producerii unor viituri care să pună în pericol viață persoanelor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.