Super Bomberman 5

Sursa foto: Youtube/ Past Players

Auzind că voi realiza o rubrică pentru gameri, colegul meu Răzvan Petre mi-a spus “Să nu cumva să uiți de Bomberman!”. Am stat și m-am gândit dacă acest lucru s-ar putea întâmpla vreodată. Cred că mai curând aș uita alfabetul și tabla înmulțirii decât să uit de Bomberman, un joc pe care cei mai mulți gameri îl jucau încontinuu acasă până când li se lipeau ochii de somn, după care ieșeau din casă, se duceau la cea mai apropiată sală de jocuri și îl mai jucau și acolo vreo câteva ore cel puțin.

Nostalgia noastră de astăzi poartă numele de Super Bomberman 5. Au fost multe variante de Bomberman de-a lungul timpului, dar am preferat-o pe aceasta pentru că jocul încă mai poate fi accesat online, free și fără download, adică visul gamerilor de pretutindeni.

Mai mult decât atât, Super Bomberman 5 poate fi găsit exact în forma originală, un joc venit din secolul trecut în care discheta era stăpână, iar sound-ul era format din hârâituri, pocnete și piuituri, lucruri revoluționare la vremea respectivă.

Regulile jocului sunt simple. Eroul nostru are un număr limitat de vieți și un număr infinit de bombe, cu ajutorul cărora va încerca să-i elimine de pe hărțile de nivel pe “bad guys”. Hărțile sunt de tip labirint, o mulțime de obstacole blochează coridoarele, timpul pentru rezolvarea fiecărui nivel este limitat iar “bad guys” încearcă permanent să ne arunce în aer eroul.

În anii ’90, pentru a putea să intri la Bacalaureatul Gamerilor, trebuia să ai “skillz” la două materii principale. Prima se numea Pacman. La Pacman trecea toată lumea. Pentru Bomberman însă îți trebuiau profesori buni și mii de ore de meditații susținute, atât ziua cât și noaptea. Mai ales noaptea…

Lasă un răspuns