Statuia Prinţului Rainier al III-lea de Monaco a fost inaugurată în Parcul Circului

Primarul General, Gabriela Firea și Prințesa Stephanie de Monaco au inaugurat astăzi monumentul dedicat Prințului Rainier al III-lea.

Statuia este amplasată pe aleea din fața Circului de Stat și face parte dintr-un ansamblu monumental care cuprinde încă 7 elemente figurative reprezentative pentru circ – clovn, jongler, contorsionsit, dresor, elefant, gimnast cu cercul și acrobați realizați în mărime naturală din bronz.

Ansamblul a fost realizat de sculptorul Ionel Stoicescu și a costat 8,5 milioane lei.

Prințesa de Monaco a mulțumit pentru omagiul adus tatălui domniei sale, iar primarul general, Gabriela Firea, a declarat că, indiferent de problemele orașului privind infrastructura sau creșterea calității vieții cetățenilor, nu trebuie uitate nicio secundă obligațiile morale în domeniul cultural și nicio investiție nu este prea mare, dacă ne gândim la simbolul ce-l reprezintă principele de Monaco.

Înainte de inaugurare a avut loc un mic spectacol de dans și acrobație în fața Circului.

La ceremonie au participat Ministrul Culturii Lucian Romascanu, ambasadorul Principatului de Monaco în România, E.S. Robert Fillon, ambasadoarea Franței la București, Michelle Ramis, și A.S.R. principele Radu Duda.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.