Sindicaliştii de la Cartel Alfa protestează!

Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa a organizat un miting de proteste în Piaţa Victoriei ce a început la ora 11:00.

Principala nemulţumire a sindicaliştilor este transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. De asemenea, ei solicită deblocarea negocierii şi încheierii contractelor colective de muncă la toate nivelurile plecând de la propunerea comună de modificare a Legii 62/2011 a celor 5 confederaţii sindicale înaintată Guvernului şi modificarea legii dialogului social.

„Propunerea Guvernului de transfer al taxelor sociale de la angajator la angajat reprezintă un experiment singular şi iresponsabil care riscă să ducă la dezintegrarea sistemului naţional de securitate socială. Acest plan guvernamental a stârnit deja reacţii internaţionale, deoarece este de natură să submineze progresele realizate după decenii de campanie pentru justiţie socială şi solidaritate şi pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor europeni. Plata contribuţiilor sociale exclusiv de către angajat nu este aplicată în nicio ţară UE. Dimpotrivă, în cele mai multe ţări, cota suportată de angajator este mai mare decât cea plătită de lucrători (media UE este de 23,57% contribuţii angajatori, 13,35% contribuţii angajat), deoarece companiile au şi o răspundere socială”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Traficul rutier va fi restricţionat astăzi până la ora 16:30, pe Sos. Kiseleff, între str. Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, iar dacă va fi necesar, de la Arcul de Triumf, anunţă Brigada Rutieră a Capitalei.

 

Lasă un răspuns