Pensionarul asasin

După  ce poliția americană a anunțat că nu trebuie să ne facem griji, pentru că nebunul din Las Vegas nu are absolut nicio legătură cu Statul Islamic m-am liniștit.

Dacă ar fi avut vre-o legătură era, într-adevăr o problemă și măcelul ar fi fost imediat tratat cu maximă preocupare și cu măsuri radicale.

Dar având in vedere concluziile poliției, cei 59 de morți pot să doarmă liniștiți: nu a fost vorba de terorism internațional ci numai de o interpretare puțintel exagerată a celui de-al 2-lea amendament al Constituției, care permite oricărui american sa dețină arme.

Ei și ce dacă, așa cum scrie Huffington Post, individul avea în camera de hotel 23 (douăzeci și trei) de arme diferite, majoritatea puști de asalt, iar la el acasa, în localitatea Mesquito, au mai fost găsite alte 19 (nouăsprezece) arme plus cateva mii de gloanțe? Era dreptul lui constituțional.

Important pentru liniștea noastră este că nu a fost implicat Statul Islamic.

E adevărat că islamiștii s-au făcut de râs când s-a grăbit să revendice atentatul, dar trebuie să îi ințelegem și pe ei: cum să nu mori de invidie când afli că un pensionar american a fost mai eficient decât cei mai străluciți absolvenți ai taberelor de antrenament terorist din Siria și Afganistan?

Ei bine, excepționalismul american constă tocmai în faptul că ei nu au nevoie de criminali sosiți din afară, înarmați din afară și cu creierul spălat în țări străine. Americanii își creaza, protejează și înarmează propriii lor asasini în masă, care, în plus, mai au și spiritul competiției: anul trecut, la Orlando, au fost  49 de morți, anul acesta la Las Vegas, au fost cel puțin 59 de morți …. și jocul ramâne deschis.

Iar competitorii (câți or fi) nu se tem în nici un caz că ar putea apărea legi care să le oprească distracția favorită. După cum relatează Washigton Post, National Rifle Association (NRA), super-puternicul lobby al armelor din SUA, a oferit de-a lungul timpului contribuții financiare generoase pentru 49 din cei 100 de membri ai Senatului Statelor Unite și pentru 258 din cei 435 de membri ai Camerei Reprezentanților.

No comment.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.