Bucurie in Drumul Taberei: luminita de la capatul tunelului… de metrou!

Bucurestenii care locuiesc in cartierul Drumul Taberei primesc o binemeritata veste buna. Dupa 7 ani interminabili de lucrari si de haos in trafic, in iunie anul viitor vor putea beneficia, in sfarsit, de metrou.

Printr-un comunicat oficial, Comisia Europeana a anuntat, marti, ca a alocat 251,8 milioane de euro pentru finalizarea primului tronson al Magistralei 5 de metrou, cel care va lega centrul orasului de cartierul Drumul Taberei, de la Eroilor, pana la Raul Doamnei.

Banii provin din Fondul de Coeziune si, dupa finalizarea lucrarilor, bucurestenii din Drumul Taberei, vor putea ajunge la Eroilor in maximum 15 minute.

Finalizarea lucrarilor este prevazuta pentru luna iunie 2018, anunta Executivul de la Bruxelles.

Lucrarile la tronsonul Eroilor – Raul Doamnei au inceput in anul 2011 si ar fi trebuit finalizate in 2015. Numai ca termenul de finalizare a suferit amanari succesive, ultima estimare a celor de la Ministerul Transporturilor plasand terminarea lucrarilor abia in semestrul al II-lea al anului viitor, fara siguranta ca aceasta nu va fi, din nou amanata.

Acum, dupa sase ani de calvar, dimineata, la iesirea din cartier, si dupa-amiaza, la intoarcerea acasa, bucurestenii care locuiesc in Drumul Taberei incep sa zareasca „lumina de la capatul tunelului”… de metrou…

Lasă un răspuns