Zuma Marble

Sursa foto: Apportal.co

Înainte de a începe prezentarea acestei rubrici despre jocurile pe calculator, i-am rugat pe colegii mei să îmi spună, ori de câte ori doresc, să amintesc despre un joc pe care îl “au la suflet”, cum se spune.

Astăzi, la cererea unei colege, “Zuma” va fi actorul principal la “Bine de jucat”. Un actor care alături de Solitaire, Minesweeper sau Tetris face parte din categoria jocurilor de serviciu, în sensul în care nu e bine să fii prins că le joci încontinuu la serviciu (sau la muncă, depinde cum preferați să spuneți de obicei).

V-aș fi recomandat Zuma Blitz, dar acesta a fost retras de pe Facebook, spre disperarea fanilor de pretutindeni. O să aleg varianta Zuma Marbles, pentru că la acest joc nu există opțiunea “Save”. Consider că acest lucru este pozitiv, pentru că de fiecare dată când intrați în joc va trebui să luați totul de la capăt, de la nivelul unu. Există astfel posibilitatea de a vă enerva definitiv și de a renunța la “Zuma”, în felul acesta putând face lucruri mult mai utile în viața reală. Un alt mare avantaj este acela că tabelul de highscores nu este niciodată updatat, deci practic nu puteți să vă comparați scorurile cu prietenii, ceea ce de regulă irită cumplit oamenii. Un joc ideal pentru a scăpa de dependența Zuma.

Dacă sunt totuși jucători care, indiferent de greutăți, nu pot renunța la idea de “Zuma e viața mea”, pot să le spun că Zuma Marble este de o simplitate ieșită din comun. Traseele pe care vin bilele sunt foarte lungi în fazele inițiale, formațiunile de trei sau mai multe bile explodează cu un sunet delicat, plăcut auzului, iar strategia pe care trebuie să o abordați este similară cu cea a tuturor jocurilor de tip Zuma pe care le cunoaștem, adică niciuna.

Lasă un răspuns