Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 3 octombrie

CINEMA

* Programul de astăzi la Festivalul Anim’est.

˟ La Cinema Elvira Popescu sunt proiectate:
– de la ora 14:00 şi de la ora 16:00, scurtmetrajele din primele două calupuri ale competiţiei internaţionale;
– de la ora 18:00, „Cai la fereastră” de regizoarea canadiană Ann Marie Fleming ce participă la secţiunea competiţională de lungmetraje, spunând povestea călătoriei a iertării, reconcilierii şi înţelegerii făcută de poeta Rosie Ming pe măsură ce descoperă o nouă identitate culturală, dar şi trecutul tatăl lui ei iranian obligat să o părăsească;
– de la ora 20:00, drama „Cum arată vocea ta” regizată de Naoko Yamada şi participantă la competiţia de lung-metraje în care Shoko, o elevă surdă, trebuie să se transfere la o altă şcoală şi în noua ei clasă îl întâlneşte pe Shoya, care nu este surd şi îşi îndeamnă colegii să râdă de Shoko şi de handicapul ei, ceea ce-i provoacă mustrări de conştiinţă peste ani.

˟ La Cinemateca Eforie rulează:
– de la ora 14:30, lungmetrajul german „Şcoala iepuraşilor” regizat de Ute von Münchow-Pohl, în care Max, un iepure de oraş, ajunge din întâmplare într-o şcoală de modă veche, de unde nu poate pleca până nu deprinde arta unui adevărat iepure de Paşti, dar are norocul de a o avea alături pe Emmy, iar lupta cu vulpile viclene nu face decât să-i testeze curajul şi încrederea în prieteni;
– de la ora 16:30, 10 scurtmetraj fresh din Finlanda TAFF=FAT;
– de la ora 18:30 şi de la ora 20:30, scurtmetrajele din calupurile trei şi patru ale competiţiei internaţionale.

Sursa foto: www.1music.ro

MUZICĂ

* Media Music Awards 2017, gala care premiază cei mai difuzaţi cântăreţi începe de la ora 19:00, la ParkLake Shopping Center. Lora, Connect-R, Sore şi Irina Rimes se numără printre artiştii de top care vor susţine recitaluri în cadrul evenimentului.

* Concertul aniversar „Cătălin Crişan şi prietenii săi” se ţine de la ora 19:30, la Sala Palatului cu casa închisă, biletele fiind epuizate.

* Trupa Phaser îşi lansează single-ul „Alerg” într-un concert susţinut de la ora 20:00 în Clubul Ţăranului.

* După ora 21:00, Plurabelle prezintă live, în Control Club şi în primă audiţie, piese de pe viitorul album, intitulat Quaquaversal.

* În Berăria H, de la ora 22:00 începe o nouă ediţie de Jazz Night #live cu Jazz Trio format din Puiu Pascu, Virgil Popescu şi Titi Herescu.

EXPOZIŢII

* În cadrul Bucharest Photofest, în Centrul Cultural Point, din strada General Eremia Grigorescu nr. 10, astăzi au loc:
– de la ora 18:00, un Showcase de artist portfolio „The fifth wave of Russian immigration” de Polina Shubkina (Rusia / România);
– de la ora 19:00, vernisajul expoziţiei „DPRK North Korea” de Dean Cocs;
– de la ora 20:00, un Showcase de artist portfolio Nidal M. A. Rohmi – Focus Gaza Strip.

* De la ora 17:00, în sala Acvariu a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, are loc vernisajul expoziției „Loc. Şcoala de Privit Acasă”, ce va putea fi vizitată, până pe 8 octombrie, zilnic între orele 10:00 și 18:00.

* De la ora 20:00, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, are loc finisajul expoziţiei „Metarealia — În acelaşi timp” | 2META, printr-un eveniment inedit care îmbină filmul și muzica, intitulat „Cine-Concert – O seară în Atelierul părinţilor mei şi alte scurt-metraje de Eva Pervolovici”.

Sursa foto: www.24pharte.ro

SESIUNE OMAGIALĂ

De la ora 17:00, Asociaţia România Culturală şi Academia de Studii Economice organizează, în Aula Magna a ASE, sesiunea omagială intitulată „Regina Soldat”, dedicată Centenarului Primului Război Mondial. La eveniment vor participa ca invitaţi speciali: Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii şi George Calin, Ambasador Cultural Convenţia ONU, Geneva, alături de alte personalităţi din mediul universitar şi diplomatic, care vor evidenţia rolul însemnat pe care l-a jucat Regina Maria în timpul Primului Război Mondial şi în înfăptuirea Marii Uniri din 1918.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.