Organizaţia Salvaţi Copiii relansează programul ”Ora de Net”

Sursa foto: www.cugetliber.ro

Organizaţia Salvaţi Copiii România relansează programului de voluntariat ”Ora de Net”, ca urmare a numărului mare de cazuri de conținut abuziv pe Internet înregistrat anul trecut.

”Ora de net”  promovează o navigare sigură pe Internet, astfel încât copiii să fie în siguranță în mediul online. 

Sursa foto: www.descopera.ro

”Scopul programului este să contribuie la integrarea noilor tehnologii într-un mod creativ, util şi sigur în viaţa copiilor şi în procesul educaţional”, se arată într-un comunicat al organizației.

”Propunerea echipei Ora de Net, lansată în cadrul Săptămânii Internaţionale a Conţinutului Digital Pozitiv invită profesorii şi toţi cei care lucrează cu copii şi tineri să se implice ca voluntari şi să susţină o activitate educaţională cu rol de consultare a copiilor, care va contribui la conturarea unei imagini de ansamblu asupra influenţei mediului online asupra copiilor români. Pe baza acestor rezultate, specialiştii Salvaţi Copiii vor pune la dispoziţie informaţiile necesare pentru ca voluntarii din întreaga ţară să poată susţine sesiuni tematice dedicate copiilor, profesorilor, părinţilor sau specialiştilor interesaţi de folosirea noilor tehnologii de către copii”, a informat sursa citată.

Sursa foto: www.playtech.ro

Programul va aborda mai multe teme: hărţuirea şi reputaţia online, dependenţa, sextingul, ademenirea, cetăţenia digitală, conţinutul ilegal şi dăunător. De asemenea, se va pune accent pe alternative sănătoase de direcţionare a timpului petrecut online în beneficiul dezvoltării copiilor.

Proiectul Ora de Net se desfăşoară din 2008, când a fost lansat sub numele Sigur.info. În acest timp, peste 360.000 de copii şi 95.000 de părinţi şi profesori au beneficiat de informare sau consiliere şi mai mult de 8.000 de sesizări au fost făcute pe liniile specializate. În cei nouă ani, peste 5000 de tineri şi cadre didactice s-au implicat în programul de voluntariat Ora de Net.

 

 

 

 

Lasă un răspuns