Fulgii de ovăz scad colesterolul!

Sursa foto: www.publika.md

Bolile cardiovasculare pot fi prevenite mai eficient printr-o nutriție adecvată, decât prin administrarea de statine, susţin experții britanici.

Fulgii de ovăz la micul dejun reprezintă cheia reducerii colesterolului „rău” și a diminuării riscului de boli cardiovasculare, au informat cercetătorii de la London University College.

Ovăzul conține fibre solubile, cunoscute sub denumirea de beta-glucan, al căror efect benefic de scădere a colesterolului a fost stabilit printr-o serie de studii.

Colesterolul, deși important pentru funcționarea normală a organismului, poate deveni o problemă dacă nivelul său din sânge este prea mare, reamintesc experții. Când beta-glucanul din fulgii de ovăz ajunge în intestin, se formează un gel gros care limitează absorbția colesterolului. Autorii acestui studiu au descoperit că un consum zilnic de trei grame de beta-glucan – o cantitate care poate fi obținută din 70 de grame de ovăz – este suficientă pentru reducerea colesterolului rău.

„Statinele au efecte similare, însă administrarea lor este adesea asociată cu efecte secundare neplăcute. Din acest motiv, este mai bine să se consume fulgi de ovăz”, a susţinut George Grimble, din cadrul echipei de cercetători.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.