Cotroceni, de la sat la cartier select!

Sursa foto: www.cotroceni.ro

Bucureştiul ascunde multe locuri frumoase, liniştite ce te pot, pentru cât timp le acorzi, să te binedispună, să-ţi ofere acel minunat răgaz de care ai nevoie.

Astfel, un cartier din capitala noastră, a ajuns pe locul 22 în lista celor mai interesante cartiere turistice din Europa. Cartierul Controceni este văzut ca fiind „un cartier liniştit, la

Sursa foto: www.flickr.com

vest de centrul oraşului Bucureşti, cunoscut pentru spaţiile verzi şi numeroşii studenţi din zonă. Este un refugiu pentru afacerile independente şi barurile excentrice şi unul dintre cartierele cele mai importante ale ţării, aici aflându-se reşedinţa oficială a preşedintelui din România şi Muzeul Naţional”

Înainte de a ajunge o zonă selectă, cu o arhitectură maiestoasă, acesta a fost unul dintre cele mai vechi aşezări urbane, cunoscut din timpul domniei lui Mihai Viteazul.

Cotroceniul a avut 2 etape de metamorfoză până să ajungă ce este acum, un cartier cu arhitectură unică. De la satul ce devenise moşia lui Şerban Cantacuzino ajunge zonă domnească după ce se construieşte palatul regelui Carol I.

Multe case stau martore trecerii timpului, nelăsând să fie uitate momente din istoria Bucureştiului. Astfel, cum mergi pe strada acestui cartier, dai de locuinţe ce au câştigat

Sursa foto: www.15cm.ro

pariul cu timpul, oferind imaginea de capitală regală.

Clădirile cu aspect post-modern se luptă cu casele amintite mai sus, însă este în zadar. Chiar şi renovate, majoritatea şi-au păstrat arhitectura. Unul dintre motive pentru care acest lucru se întâmplă este pentru că este o zonă protejată din punct de vedere urbanistic.

De la sat la cartier, metamorfoza acestuia este uimitoare, mai ales cum trecutul se îmbină cu noul, fără să deranjeze estetic. Astfel, o plimbare scurtă vă poate aduce o experienţă ce nu se va uita prea repede.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.