Condițiile unui somn sănătos

Somnul este primul lucru la care majoritatea dintre noi ne gândim atunci când ne trezim dimineața. Dar oare câți dintre noi avem un somn odihnitor în timpul nopții? Rezultatele unui sondaj desfășurat în Marea Britanie au stabilit care sunt condițiile pentru un somn sănătos.

Sursa foto: www.gazetaderomania.co.uk

Temperatura camerei ar trebui să fie de circa 16 grade Celsius, camera ar trebui să fie întunecată, curată și cu pereţi deschişi la culoare, iar aşternuturile ar trebui să fie schimbate de curând. Condițiile optime pentru dormit presupun două perne și pijama. Telefonul nu trebuie folosit cu cel puţin 37 de minute înainte de a merge în dormitor.

Aceste condiţii sunt respectate doar de două treimi dintre participanţii la sondaj. Majoritatea respondenţilor au recunoscut că dorm mai bine dacă nu împart acelaşi pat cu partenerul lor.

Femeile sunt mai dispuse să doarmă separat decât bărbaţii. 40% dintre participanţii la sondaj susţin că pot adormi doar dacă este complet întuneric, iar un sfert dintre aceştia indică drept o condiţie esenţială liniştea totală.

Sursa foto: www.descopera.ro

Multe persoane preferă să citească înainte de a adormi.

Cei mai mulți dintre britanici dorm pe partea dreaptă.

Durata ideală a somnului este de opt ore, conform majorităţii respondenţilor, însă unul din patru nu îşi mai poate aminti când a dormit atât de mult.

Un sfert dintre aceştia indică drept cauza unei nopţi agitate căldura excesivă din dormitor, iar o treime – sforăitul partenerului. Jumătate dintre respondenți recunosc că, după un somn neliniștit, sunt mai iritabili și 25% – că mănâncă alimente mai nesănătoase în astfel de zile.

Sondajul a fost realizat cu participarea a 2.000 de britanici, fiind iniţiat de către un producător de saltele.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.