Vulcanul Agung, pe cale să erupă!

Sursa foto: www.omofon.com

Vulcanul Agung, din insula Bali, a provocat panică în rândul sătenilor şi autorităţilor, având în vedere că ultima dată când a erupt, a provocat moartea a 1.100 de persoane.

Mai multe sute de mici cutremure au zguduit regiunea din apropierea vulcanului în ultimele zile.

Sursa foto: www.antena3.ro

”Magma continuă să fie împinsă către suprafață. Ajutoarele pentru persoanele evacuate care au fost adăpostite în peste 480 de centre au continuat să sosească și vor fi suficiente pentru o lună ”, a precizat Sutopo Purwo Nugroho, purtător de cuvânt al agenției.

Peste 134.000 de persoane au fost evacuate din cauza iminentei erupții, fiind găzduite în corturi, săli de sport şi clădiri din satele vecine.

Vulcanul Agung situat în districtul Karangasem, cu o înălțime de 3.031 de metri, ar putea erupe în orice moment. Activitatea sa seismică este în continuă creștere, fapt ce a determinat instituirea stării de alertă maximă.

„Președintele Joko Widodo a organizat joi o ședință de cabinet pentru a stabili măsurile corespunzătoare în vederea reducerii riscurilor”, a declarat Puan Maharani, ministru coordonator pentru dezvoltare umană și cultură.

Sursa foto: www.mediafax.ro

Guvernatorul a precizat că 65 dintre cele 78 de sate din districtul Karangasem sunt în siguranță.

Insula Bali este principala destinație turistică a Indoneziei cu o afluență lunară de peste 200.000 de turiști străini, potrivit datelor oficiale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.