”Toamna la ceaun” vă așteaptă în Parcul Național!

Sursa foto: www.radiocluj.ro

Petrecere mare în sectorul 2 al Capitalei! Parcul Național îi așteaptă pe bucureșteni la festivalul ”Toamna…la ceaun” cu preparate de toamnă inedite, gătite în toate formele și după toate gusturile. Mirodeniile le vor da un plus de aromă.

Sursa foto: www.mondonews.ro

Printre bunătăți se numără varza a la Cluj, gulașul, sarmalele, fasolea cu cârnați, tocănițele dulci și piperate și pastrama la ceaun.

Vedeta festivalului va fi cea mai mare zacuscă, gătită chiar în fața participanților de gospodinele din Oltenia, la un ceaun uriaș. Potrivit organizatorilor, pentru această reţetă vor fi folosite 300 kg de vinete, 200 kg de gogoşari, 200 kg de ceapă, 100 litri de ulei, 100 kg sos de roşii, sare, piper, foi de dafin şi alte mirodenii secrete.

Sursa foto: www.vinsieu.ro

Și, pentru că este sezonul toamnei, nu puteau lipsi mustul sau pastramele, dar nici plăcintele maramureșene, pâinea coaptă în cuptor și pe vatră, mușchiuleții, afumăturile și jamboanele.

Deserturile vor fi și ele prezente. Bucureștenii se vor delecta cu tot felul de dulciuri, dulcețuri și brânzeturi.

Și, pentru ca totul să fie românesc, micii, costițele, ciolanele, dar și alte cărnuri vor sfârâi pe grătare. Vinul și berea le vor acompania.

Meșterii populari sunt și ei prezenți la festival, cu cele mai frumoase cadouri și exponate lucrate manual.

Festivalul va ține de astăzi până duminică seara, așa că grăbiți-vă dacă vreți să vă delectați cu toate aceste bunătăți.

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.