Belgia şi-a ales reprezentantul la Eurovision 2018!

Deşi viitoarea ediţie a concursului muzical Eurovision, a 63-a ediţie, va avea loc abia peste opt luni, VRT a ales-o deja pe cea care va reprezenta Belgia la Lisabona.

Sursa foto: www.gva.be

Ea se numeşte Laura Groeseneken şi este din Leuven. O ilustră necunoscută în sudul Belgiei, ca de altfel şi în nord.

Telespectatorii flamanzi i-au putut vedea chipul şi auzi vocea, joi seara, în talk-show-ul „Van Gils & gasten” difuzat pe Eén (echivalentul lui La Une de la RTBF).

VRT a schimbat strategia modului de alegere a candidatului la Eurovision. În urmă cu doi ani, Laura Tesoro s-a confruntat timp de mai multe săptămâni cu alți cântăreți într-un concurs difuzat în prime time.

De data aceasta, serviciul public flamand de televiziune a folosit aceeaşi tehnică ca RTBF: a lăsat o echipă de experți să descopere talentul de mâine.

„Am folosit această strategie şi în cazul lui Tom Dice (care a terminat pe locul al şaptelea la Eurovision 2010). Fiecare metodă are avantajele sale. De data aceasta, ne-am dorit să alegem mai devreme candidatul pentru ca acesta să aibă timp să se pregătească temeinic pentru a obţine performanța” , a explicat Hans Van Goethem, purtătorul de cuvânt al VRT.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.