A început Târgul Naţional Imobiliar!

Sursa foto: www.economica.net

Târgul Naţional Imobiliar TNI a început astăzi, d la ora 10:00, la Palatul Parlamentului, în Sala UnireaEvenimentul va fi unul de amploare prin numărul record de oferte imobiliare: aproximativ 15.000 de locuințe noi amplasate în ansambluri rezidențiale, din care 3.000 se lansează în premieră la TNI.

Sursa foto: www.casoteca.ro

Cele 110 companii participante au pregătit pentru vizitatorii evenimentului oferte atractive de garsoniere, apartamente cu 2, 3 și 4 camere, vile individuale, tip duplex sau înșiruite, terenuri din București, Ilfov, Constanța, Valea Prahovei, Brașov, dar și celelalte zone de interes ale țării.

Prețul minim în cadrul târgului imobiliar este de 14.700 euro pentru un teren de 550mp situat în stațiunea Predeal, Valea Râșnoavei, iar prețul maxim este de 2,9 milioane EURO pentru un hotel din Sinaia de 4* ce face parte din portofoliul agenției Mervani Invest.

În capitală, costurile încep de la 24.000 EURO TVA inclus pentru o garsonieră de 29mp până la 64.500 EURO TVA inclus pentru o vilă.

„Piața rezidențială din România se dezvoltă în ritm accelerat, anul 2017 fiind unul extrem de prielnic pentru segmentul imobiliar. În primele șapte luni ale anului s-au eliberat 23.190 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în creștere cu 5,3% față de perioada corespunzătoare a anului precedent. Doar în luna iulie 2017 s-au eliberat 4.282 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în creștere cu 12% față de luna iunie 2017 și cu 20% față de luna iulie 2016”, informează Institutul Național de Statistică.

Sursa foto: www.capital.ro

În perioada 29 septembrie — 1 octombrie vizitatorii târgului au ocazia de a discuta față în față cu dezvoltatorii și agențiile imobiliare ce prezintă în cadrul expoziției cele mai noi și atractive oferte imobiliare de pe piață.

Deși se construiește în ritm alert, cererea actuală de locuințe depășește oferta disponibilă pe piață. Astfel, prețurile locuințelor din România sunt în creștere continuă. Spre exemplu în ultimele 12 luni în București s-a înregistrat o majorare cu 12.9 procente față de aceeași perioadă a anului precedent, prețul mediu pe metru pătrat ajungând la nivelul de 1.240 euro conform indicelui Imobiliare.ro.

„Având în vedere statisticile din turism potrivit cărora numărul turiștilor este în creștere de la an la an există o evoluție ascendentă a pieței imobiliare pentru locuințele de vacanță, mulți clienți observând acest potențial și oportunitatea pentru viitor”, declară Andrei Gornea broker în cadrul unei agenții imobiliare.

Sursa foto: www.mediafax.ro

Un sondaj realizat de către dezvoltatorul imobiliar IMPACT Developer & Contractor a relevat preferințele bucureștenilor în materie de cumpărare de locuințe. Întrebați în ce zonă a capitalei sunt interesați să-și achiziționeze viitoarea locuință, 25% dintre respondenți au ales zona de nord, aceștia fiind atrași de beneficii precum proximitatea față de pădurea Băneasa, hub-ul de birouri Pipera — Aviației și față de centre de învățământ prestigioase din capitală. Pe al doilea loc în topul preferinţelor se află zona centrală, aleasă de circa 22% dintre respondenți, datorită accesibilității mijloacelor de transport, în timp ce următoarele locuri sunt ocupate de zona de sud și cea de vest. În plus, potrivit datelor sondajului, 80% dintre participanții intervievați intenționează să se mute în mai puțin de un an.

„Nordul capitalei este o piață rezidențială aflată la mare căutare, fiind foarte ofertantă din punct de vedere al dezvoltărilor rezidențiale și al facilităților. Cele mai căutate tipuri de apartamente în această zonă sunt apartamentele cu 2 camere, cu un procent de 43%, urmate de cele cu 3 camere — circa 19%, în timp ce locuințele mai spațioase, precum casele sau apartamentele cu 4 camere sunt preferate de aproximativ o treime dintre respondenți. Dinamismul vânzărilor în nordul capitalei se resimte și în cadrul proiectului nostru — GREENFIELD, din Băneasa, care a ajuns în prezent la peste 3.000 rezidenți, fiind cea mai mare comunitate urbană din sectorul 1”, a declarat Bartosz Puzdrowski, CEO IMPACT.

Sursa foto: www.jurnalul.ro

În cadrul târgului imobiliar ce are loc în acest weekend în capitală, oferta prezentată se pliază pe cererea actuală, astfel 40% din proprietăți sunt localizate în nordul și centrul Bucureștiului.

În prezent există 20 de ansambluri rezidențiale certificate/pre-certificate Green Homes situate în București, Brașov, Cluj, Iași, Timișoara, Râmnicu-Vâlcea și Craiova, totalizând peste 5000 de unități imobiliare.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.