”Târgul Bucureștilor” vă așteaptă în Parcul Herăstrău!

Sursa foto: www.creart.ro

„Târgul Bucureștilor” încheie toamna în București! A doua ediție a evenimentului îi așteaptă pe bucureșteni în acest weekend în Parcul Herăstrău pentru a se delecta cu cele mai bogate recolte.

Sursa foto: www.metropotam.ro

Sărbătoarea fructelor și a legumelor, a meșteșugurilor, a artei și a tradițiilor românești din sezonul tomnatic este celebrată în acest an în cadrul unui târg cu peste 80 de căsuțe. Producătorii români din întreaga țară vor fi prezenți cu cele mai bune recolte, evenimentul adunând totodată și meșteșugari și artistici plastici autohtoni.

Târgul îi așteaptă pe bucureșteni cu o varietate de fructe și legume proaspete și produse românești: zacuscă, brânzeturi tradiționale, turtă dulce, miere și dulceață.

Cei prezenți se vor delecta cu mâncăruri tradiționale românești la zona gastronomică, zilnic, în intervalul orar 10:00 – 22:00. Printre acestea se numără sarmalele, pastrama, plăcintele, poalele-n brâu, porumbul fiert, clătitele. Mustul va fi și el nelipsit.

Sursa foto: www.wn.com

Spectacolele de muzică și dans, specifice fiecărei zone a țării vin în completarea sărbătorii din Parcul Herăstrău. Programul celei de-a doua ediții va începe în fiecare zi la ora 17:00 și reunește ansambluri folclorice, minorități și comunități naționale, orchestre, artiști de muzică populară și muzică ușoară. Minoritatea rușilor-lipoveni Ans. „Reabinuska” din Tulcea, minoritatea germană Ans. „Korona” din Braşov, minoritatea italiană Ans. „Siamo di nuovo insieme” din Iaşi, minoritatea slovacă Ans. „Cerovina” din Bihor, Nicolae Furdui Iancu cu Taraful „Crai Nou”, invitaţi Veta Biriş şi Sava Negrean Brudaşcu, Gheorghe Zamfir şi „Cazanoi” Orchestra, Irina Sârbu Band, Silviu Biriş şi Taraful „Bucureşti”, Crina Matei & Band, Marius Mihalache Band, Orchestra  „Balada Bărăganului” din Slobozia, condusă de maestru dirijor Cristian Obrejan, invitat Margareta Clipa, Orchestra Naţională „Valahia”, condusă de maestrul dirijor Marius Zorilă, invitaţi Maria Ciobanu, Ştefania Rareş, Lavinia Goste, Gheorghe Turda, Mioara Velicu, Florica Zaha, Ionuţ Dolănescu sunt câțiva dintre artiștii care vor urca pe scenă în cele trei zile ale evenimentului.

Nu vor lipsi iile și costumele tradiționale românești, vasele din sticlă, porțelan și ceramică, obiectele de uz casnic sculptate în lemn, icoanele, decorațiunile din pănușă, accesoriile din piele, păpușile din textile, jucăriile din lemn și multe altele.

Târgul va fi deschis în fiecare zi, între orele 10:00 – 22:00,
Intrarea la toate activitățile din cadrul Târgului Bucureștilor este gratuită.

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.