Plângere penală împotriva celor care au răspândit informații false despre furtuna din Capitală

Primarul general, Gabriela Firea, a făcut plângere penală împotriva celor care au răspândit informaţii false în ziua în care meteorologii au anunțat cod galben de furtuni în Capitală.

‘Vă solicit să dispuneți cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicare de informații false, infracțiune prevăzută și sancționată de dispozițiile art. 404 Cod Penal.

Astfel, având în vedere informarea meteorologică pentru perioada 19 septembrie, ora 17:00 – 21 septembrie, ora 23:00, emisă de ANM precum și Nota transmisă de Instituția Prefectului Municipiului București nr. 18378/P/19.09.2017 (anexa 1), am dispus, în calitate de primar general, convocarea unui comandament pentru stabilirea măsurilor de protejare a populației.

Subliniez că am respectat solicitările transmise de Instituția Prefectului Municipiului București, respectiv ‘luarea măsurilor specifice ce se impun pentru prevenirea apariției unor factori de risc ce pot afecta starea de normalitate a vieții social economice a Capitalei, precum și pentru monitorizarea cu toată atenția a evoluției fenomenelor meteorologice periculoase, pentru a putea interveni în timp util la apariția unor situații de urgență’, se arată în documentul transmis Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

Reamintim că pe 20 septembrie, prin diverse căi de comunicare, s-au vehiculat informații false, conform cărora fenomenele meteorologice ar fi mult mai grave decât s-a anunţat oficial.

De asemenea, pe reţelele de socializare au fost publicate mesaje prin care populaţia era sfătuită să îşi facă provizii de pâine, lapte și apă.

Potrivit edilului șef, aceste mesaje au generat o stare de panică în rândul bucureștenilor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.