Între “N00B!” și ”Get a Life!”

Sursa foto: www.flanderstoday.eu

Pentru cei mai mulți dintre noi, a gamerii, cuvântul “N00B” definește un alt gamer care are realizări inferioare celor pe care le avem noi. Dacă, de exemplu, am reușit să atingem nivelul 82 în cadrul unui joc, atunci absolut toți gamerii care au levels cuprinse între 1 și 81 sunt în mod evident N00BS.

La polul opus se află, bineînțeles, gamerii care au levels de la 83 în sus. Un singur level mai mult decât cel pe care îl avem noi, și gata, s-a zis cu ei!  Pe aceștia îi categorisim imediat drept asociali, inadaptați sau pierduți complet pentru lumea reală și, ori de câte ori interacționăm cu ei, le vom adresa celebra urare “Get a Life!”.  Poate că măcar așa își vor da și ei seama că mai există o lume și în afara calculatorului, o lume cu oameni vii și în care soarele răsare cu grafica setată în mod natural pe “high definition”.

Bun, dar ce te faci atunci când întâlnești un gamer care are același nivel pe care îl ai și tu, adică tot 82?  Nu este nicio problemă, tot îl agățăm noi cu ceva…

“Ai nivelul 82, la fel ca mine?  Ok… Dar sabia este exact la fel ca a mea?  E identică?… Bine… Eu mi-am făcut trei upgrades cu rubine pe sabie, tu câte upgrades ai? Două??? N00B!!! Nu prea te descurci în jocul ăsta, nu-i așa?”

Mai este oare necesar să adaug că dacă bietul om are 4 upgrades cu rubine pe sabie, cu doar unul mai mult decât avem noi, atunci este în mod evident un “no lifer” care uită să mănânce și să doarmă atunci când stă în fața monitorului ?

Una dintre concluziile importante pe care ar trebui să o desprindem cu toții este aceea că majoritatea dintre noi nu suntem neapărat un etalon pentru jocurile pe calculator. Poate că acel “N00B” pe care îl tot blamăm nu prea are timp să se joace pe calculator și face lucruri mai importante, în timp ce “no lifer-ul” s-ar putea să fie pur și simplu  mai bun decât suntem noi la jocul respectiv…

Lasă un răspuns