Piaţa Universităţii devine un fascinant laborator de știință!

Sursa foto: www.ewsbv.ro

Bucureştiul, împreună cu alte 16 orașe din România se vor transforma într-un mare laborator de ştiinţă la Noaptea Cercetătorilor Europeni.

Sursa foto: www.radiotimisoara.ro

În centrele orașelor, cercetători din diferite domenii, ingineri, exploratori și inventatori îi așteaptă pe pasionații de știință de toate vârstele vineri, 29 septembrie, începând cu ora 17:00.

Se pregătește o călătorie presărată cu o multitudine de curiozități din diferite arii științifice. Standurile celor mai importante centre de cercetare și instituții de învățământ vor alterna cu cele ale firmelor și organizațiilor ce au dezvoltat produse inovatoare.

Bucureștiul va găzdui evenimentul în Piața Universității unde vor fi prezentate rezultatele muncii elevilor din cadrul proiectului „5 științe”, la standuri vizitatorii vor putea testa generatorul cu pedale și bobina Tesla cântătoare sau vor gusta din fructele exotice obținute în urma cercetării.

Sursa foto: www.fest.md

La Alba Iulia, chiar în interiorul Cetății Alba Carolina vor fi prezentate ultimele descoperiri ale cercetătorilor locali și se vor organiza ateliere de meșteșuguri antice.

Vizitatorii din Arad vor fi surprinși de cum Centrul Comercial Atrium se va transforma într-un laborator științific multidisciplinar.

Publicul ce va fi prezent în Bacău, la Universitatea „Vasile Alecsandri”, vor avea ocazia să descopere ultimele invenții din domeniul IT și să admire spectacolul realizat de drone.

Observatorul Astronomic „Vasile Pârvan” va fi gazda evenimentului din Bârlad. Vizitatorii vor afla cu ce instrumente lucrează cercetătoii din domeniul astrofizicii.

Sursa foto: www.oficialmedia.com

La Brașov spectacolul științei se va desfășura la Colegiul Național „Andrei Șaguna” unde elevii vor captiva atenția publicului cu cele mai inedite invenții și descoperiri.

Centrul comercial VIVO! din Constanța va fi locul de ancorare a unui vehicul subacvatic telecomandat și a multe altor ateliere interactive.

În Cugir vizitatorii sunt așteptați la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” cu să urmărească noutățile din industria mecanică contemporană și operarea pe mașini cu comandă numerică.

Deva găzduiește evenimentul în cadrul Colegiului Național „Decebal” unde publicul va avea ocazia să participe la ateliere cu roboți, jucării și construcții electronice deosebite și modelism auto și drone.

La Galați, Campusul științei așteaptă toți curioșii să testeze imprimanta 3D și aplicațiile de mecatronică sau robotică.

Sursa foto: www.viata-libera.ro

Facultatea de Inginerie din Hunedoara dă ocazia publicului să îl cunoască pe pilotul Marcel MARIAN și să afle ce inovație românească se ascunde sub capota mașinii lui de curse.

La Oradea, vizitatorii vor fi introduși în fascinanta lume a cercetătorilor din Universitatea din Oradea.

Muzeul Județean de Științele Naturii din Ploiești va fi locul unde minunățiile naturii se vor împleti cu știința pentru a surprinde vizitatorii.

Pe esplanda Universității Ștefan cel Mare din Suceava publicul va afla ce sport a luat naștere în urma muncii cercetătorilor.

Tulcea va găzdui Noaptea Cercetătorilor la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării unde participanții vor fi introduși în fascinanta lume a Deltei Dunării.

La Zalău evenimentul va începe pe 28 septembrie la Muzeul de artă ‘Ioan Sima’ și va continua vineri atât la muzeu cât și pe pe Platoul Central Zalău.

Sursa foto: www.descopera.ro

În cadrul evenimentului vor fi pregătite pentru copii jocuri educative care în același timp sunt extrem de distractive. Acestea le vor stimula creativitatea și le vor cataliza curiozitatea și dorința de a învăța lucruri noi. Adulții nu vor fi nici ei neglijați și sunt așteptați să participe la dezbateri și discuții pe teme științifice, iar pentru cei mai îndrăzneți sunt pregătite întâlniri cu cercetătorii care le vor da răspunsuri la cele mai încuietoare întrebări.

În România, anul 2017 aduce cea de-a 10-a ediție a Nopții Cercetătorilor. An de an, evenimentul a crescut și s-au alăturat tot mai multe orașe organizatoare. De la o ediție la alta, vizitatorii au trecut în rândurile voluntarilor, a cercetătorilor sau și-au urmat pasiunea pentru știință. Este uimitor cum știința, din pasiune, pentru job sau pur și simplu hobby, reușește să adune în același loc oameni de toate felurile și să genereze progres la nivelul comunităților și la nivel global.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.