La mulţi ani, Simona Halep!

Simona Halep, cel mai bun produs al tenisului feminin din România după Virginia Ruzici, împlinește, astăzi, 26 de ani!

Primii paşi ai jucătoarei, în tenis, au fost ghidaţi de antrenorul Ion Stan, iar părinţii Simonei i-au oferit suportul financiar de care avea nevoie.

Crezând în talentul şi determinara fiicei sale, tatăl a muncit, a vândut ce se putea vinde, ajungând chiar să se împrumute pentru a o ajuta să ajungă campioană.

14 ani a fost punctul în care Simona a ales, din tot sufletul său, tenisul astfel încât în anul 2008 a câştigat primul său titlu major, cel pentru junioare la Roland Garros.

Mutarea la Bucureşti ajunge să fie esenţială în pregătirea sa de tenismenă, aşa că părinţii vin în ajutorul acesteia , ajungând să participe, în mod susţinut, în turneele WTA.

2010 o găseşte pe Simona Halep în prima sută a clasamentului mondial, iar în acelaşi an ajunge în finala turneului de la Fes din Maroc.

2014 o aduce pe jucătoare faţă-n faţă cu Maria Şarapova în finala turneului de Grand Slam, Roland Garros. De asemenea, ea devine locul 2 în clasamentul mondial.

Finalul de sezon 2014 îi aduce Simonei Halep şi prima participare la Turneul Campioanelor unde ajunge până în finală, meci pierdut în faţa Serenei Williams.
Nu trebuie uitat faptul că în grupa de la Turneul Campioanele, Simona reuşise un meci de vis şi îi administrase Serenei un sec şi dureros 6-0/6-2.

În 2015,aceasta a câştigat turneele de la Doha şi Bucureşti.

Anul trecut, jucătoarea de tenis, a adăugat în palmaresul său turneele Premier 5 de la Shenzhen şi Dubaii şi pe cel de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells.

2017 a găsit-o pe Simona Halep pe locul 4 WTA şi începând sezonul la Shenzhen, în China, turneu de categorie WTA Internațional. Halep a debutat cu o victorie, câștigând cu 6-1, 3-6, 6-3 împotriva lui Jankovic, însă a pierdut în turul 2 cu Kateřina Siniaková, scor 3-6, 6-4, 5-7.

La Madrid, s-a impus pentru a doua oară, învingând-o în finală pe Kristina Mladenovic (17 WTA) cu scorul 7-5, 6-7 (7), 6-2. Astfel, devine prima jucătoare care ajunge de trei ori în finala turneului.

La 10 iunie 2017, Simona a disputat a doua ei finală la Roland Garros, fiind învinsă în trei seturi (6-4, 4-6, 3-6) de Jelena Ostapenko. 

Ieri, românca s-a oprit în turul secund în turneul WTA de la Wuhan (China) unde a fost învinsă în două seturi de rusoaica Daria Kasatkina, cu scorul de 6-2, 6-1.

Jucătoarea din România este apreciată de specialiştii de tenis din toată lumea, dar şi iubită de fanii, pentru tenisul spectaculos, puterea de luptă, capacitatea de efort, rapiditatea în deplasare, acurateţea şi divesitatea loviturilor.

La multi ani, Simona Halep!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.