Incubator nou pentru maternitatea Cantacuzino

Sursa foto: www.salvaticopiii.ro

Maternitatea Cantacuzino a primit un incubator care îi va ajuta pe medici să salveze nou-născuții vulnerabili.

Incubatorul, în valoare de 29.000 de euro, este cel mai performant la ora actuală. El poate fi folosit și ca masă radiantă cu modul de resuscitare, în cazul în care actul medical o impune.

Sursa foto: www.salvaticopiii.ro

Donația este parte a programului pe care Organizația Salvați Copiii România îl derulează în beneficiul maternităților din anul 2012.

Maternitatea Cantacuzino este prima unitate medicală dotată de Salvați Copiii. În șase ani, aceasta a primit echipamente de peste 185.000 de euro, se arată într-un comunicat al organizației.

În acest an, Secția de obstetrică-ginecologie a Maternității Cantacuzino a primit și patru sonde ecografice performante în valoare de 7.600 de euro, pentru monitorizarea sarcinilor și depistarea cât mai precisă a complicațiilor care pot apărea.

Sursa foto: www.salvaticopiii.ro

„În cei șase ani de derulare a acestui proiect, am văzut adevărate drame în maternități, unde medicii nu puteau salva un copil născut prematur, pentru că le lipsea un ventilator de suport respirator, un ecograf performant, un incubator. Am văzut cu ochii noștri cum un incubator face diferența reală dintre moarte și viață și cum dotarea unei maternități scade considerabil rata mortalității infantile. Acest incubator ultra-performant contribuie decisiv la supraviețuirea prematurilor care vin pe lume atât de vulnerabili, de multe ori cântărind sub 1.000 de grame, dar cu o voință incredibilă de a trăi”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România, citată în comunicat.

Maternitatea Cantacuzino este o unitate medicală de nivel III, care tratează cazuri extrem de grave de prematuri din București și din toată zona de sud a țării, ceea ce face ca rata de cazuri îngrijite în secția de terapie intensivă să fie de 22,7%, dublă față de media națională. Numai în 2016, în maternitate au avut loc 1.787 de nașteri, dintre care 404 premature.

Sursa foto: www.salvaticopiii.ro

În ultimii șase ani, Salvați Copiii România a investit peste trei milioane de euro în dotarea a 76 de maternități și secții de nou-născuți din 38 de județe ale țării, cu aproximativ 370 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 31.000 de copii, indică sursa citată.

Potrivit comunicatului, echipamentele medicale insuficiente reprezintă o problemă „frecventă” în România. Conform datelor din analiza Salvați Copiii privind situația maternităților din România — 13% dintre maternitățile de nivel I nu au niciun incubator standard pentru nou-născuții prematuri, 56% dintre maternitățile de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator și 14% dintre maternitățile de nivel III au o singură masă de reanimare pentru copii.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.