Daniel Băluță: „Marile lucrări edilitare au început în Sectorul 4”

Edilul Sectorului 4, Daniel Băluță, anunță mari lucrări edilitare, până la finele lui 2018. Dintre acestea, unele au și început, iar altele vor primi ordin de începere în perioada imediat următoare. Este vorba despre supra-lărgiri ale unor artere care asigură legătura cu Șoseaua de Centură, despre extinderea și modernizarea rețelelor de apă, canalizare, gaze și iluminat public, dar și despre amenajarea de parcări în spic pe mari bulevarde și de parcări de tipul park&ride, în apropierea unor stații de metrou.

O mare lucrare de infrastructură, care a și început, este supra-lărgirea la două benzi pe sens a Șoselei Berceni, pe toată lungimea acesteia, de la Piața Sudului, până la Șoseaua de Centură. In acest moment, se lucrează, deja, pe tronsonul Piața Sudului-intersecția cu strada Ion Iriceanu.

Cu această ocazie, se vor extinde rețelele de apă și canalizare cu câte 4 kilometri fiecare, rețeaua de iluminat public, până la Centură și va fi modernizată rețeaua de gaze, a declarat Daniel Băluță pentru București Fm.

„Această lucrare va fi corelată cu proiectul Ministerului Transporturilor de a construi o pasarelă peste Șoseaua de Centură, care va asigura legătura cu Popești-Leordeni, rezolvând problema conflictului de trafic între mașinile care intră și ies din București și cele care circulă pe Centura Capitalei”, explică primarul.

Vor mai fi lărgite Șoseaua Turnu Măgurele și strada Caporal Luică. Și aici vor avea loc modernizări și relocări ale rețelelor edilitare, comform lui Băluță.

Amenajarea parcari in spic pe Alexandru Obregia

„Pe bulevardele Tineretului, Alexandru Obregia și Constantin Brâncoveanu, dezvoltăm parcări în spic. Acestea ne vor permite să mărim numărul locurilor de parcare dar și să redăm trotuarelor funcționalitatea lor normală, aceea de a fi circulate de către pietoni”, apreciază edilul Sectorului 4.

Printre investițiile care au început, deja, se număra și construcția unei parcări pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu. Au început, de asemenea, lucrările la parcarea de tip park&ride de lângă stația de metrou IMGB, a declarat Daniel Băluță.

Cel târziu pe data de 10 octombrie, vor începe lucrările la o parcare foarte importantă pentru Sectorul 4, aceea de la Piața Sudului. Aceasta va fi situată în trapezul de la intersecția dintre Șoseaua Berceni și Șoseaua Olteniței, chiar lângă stația de metrou. Parcarea va avea 360 de locuri.

Toate investițiile care au demarat, deja, sau urmează să primească ordinul de începere a lucrărilor, în perioada imediat următoare, se vor finaliza până la sfârșitul anului 2018. Tot atunci se va termina și consolidarea sediului Primăriei Sectorului 4 de pe Bulevardul Geroge Coșbuc, a afirmat primarul Daniel Băluță.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.