Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 26 septembrie

CINEMA

* În cadrul „Bucharest Photofest”, de la ora 18:30, la Cinema Elvira Popescu este proiectat documetarul „A Thirsty World” de Yann Arthus-Bertrand (fotograf şi scenarist), Thierry Piantanida şi Baptiste Rouget-Luchaire, despre una dintre cele mai preţioase resurse a plantei: apa.

* De azi până Duminciă 1 octombrie cea de-a VI-a ediţie a docuart fest, festivalul documentarului românesc, se desfăşoară la Sala ArCuB Lipscani, Ştirbei Center şi Cinema Muzeul Ţăranului, locaţie unde astă-seară, de la ora 19:00 are loc gala de deschidere ce cuprinde proiecţia filmului „Secondo me”, producție austriacă prezentând poveştile de viaţă pline de substanță, dar afectate de trecerea timpului, ale trei garderobieri de la Operele din Viena, Milano şi Odessa.

* La Cinemateca Eforie, în cadrul medalionului dedicat actorului Vittorio Gassman, de la a cărui naştere s-au împlinit 95 de ani pe 1 septembrie, de la ora 18:00 şi, respectiv, de la ora 20:00, au loc proiecţii cu partea I-a şi cea de-a II-a a ecranizării romanului „Război şi pace”, scris de Lev Tolstoi, în regia lui King Vidor, în care mai joacă: Audrey Hepburn, Henry Fonda, Mel Ferrer.

MUZICĂ

* La Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti, de la ora 19:00 are loc evenimentul intitulat „Aromânii în medicina românească” avându-l ca invitat pe prof. dr. Gheorghe Peltecu, managerul Spitalului Filantropia. În program: muzică tradiţională aromânească interpretată la pian de Niko Bello din Albania şi o surpriză muzicală oferită de Radu Sinaci, prim-violoncelist al Orchestrei de Cameră Radio

* În Control Club, de la ora 21:00 trupa The Thirteenth Sun îşi lansează albumul „Stardust” într-un concert avându-l ca special guest pe Black Water.

* De la ora 21:30, la Berăria H începe un spectacol de rememorare şi retrăire a celor mai frumoase opere muzicale create de Ioan Gyuri Pascu, la un an de la trecerea sa la cele veşnice. Invitaţi: Mircea Baniciu, Mircea Rusu, Emeric Imre, Ducu Bertzi, Maria Gheorghiu, Ovidiu Mihăilescu, Leo Iorga, Vlady Cnejevici, Teo Boar, Vichi Stepanovici, Dorin Andone, Cătălina Beta, Jezzebell & Alexandru Burcă, Grupul Distractis.

EXPOZIŢIE

Vernisajul expoziţiei de pictură „Junkyard Symphony” a artistei Edith Torony are loc de la ora 18:00, la Galeria de Artă SENSO, Bd. Unirii nr. 15, unde poate fi vizitată până pe 20 octombrie. Prezintă: dr. Doina Păuleanu, istoric şi critic de artă, director al Muzeului de Artă din Constanţa.

CONFERINŢE

* Conferinţa „Arhitectura interbelică a Bucureştiului şi Regalitatea” este susţinută, de la ora 16:00, la Centrul de Cultură Arhitecturală din str. Jean Louis Calderon nr. 48, de: acad. prof. dr. Răzvan Theodorescu – Preşedintele Secţiei de Arte, Arhitectură şi Audiovizual a Academiei Române, arh. Ileana Tureanu – Preşedintele Uniunii Arhitecţilor din România, dr. arh. Luca Matei Stoian, prof. dr. arh. Sorin Vasilescu, prof. dr. arh. Augustin Ioan, prof. dr. arh. Nicolae Lascu, Radu Boroianu şi alţi vorbitori invitaţi.

* Conferinţa şi prezentarea volumului „De la SSI la SIE. O istorie a spionajului românesc în timpul regimului comunist (1948-1989)” începe de la ora 18:30, la Casa de Cultură „Friedrich Schiller”.

* Prima ediţie a întâlnirilor despre literatura română contemporană „Creative talking cu Andreea Răsuceanu şi invitaţii săi” are loc de la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. Invitatul serii este prozatorul, traducătorul şi criticul literar Marius Chivu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.