Țara în care angajatele nu mai sunt obligate să poarte pantofi cu toc înalt la serviciu

Guvernul filipinez a emis un ordin care intră în vigoare duminică și care interzice companiilor să solicite angajatelor să poarte pantofi cu toc înalt la serviciu, informează Xinhua.

Sursa foto: www.sanatate.bzi.ro

Acesta a fost emis pentru a diminua impactul pe care îl poate avea purtarea pantofilor cu tocuri înalte asupra sănătății femeilor care sunt nevoite să stea în picioare pentru perioade mari de timp.

Ordinul face referire la ”toate categoriile de personal care, prin natura muncii prestate, sunt nevoite să stea în picioare: funcționari, profesori, forțele de ordine”. De asemenea, le impune angajatorilor ”să instaleze pardoseală din lemn sau cauciuc, sau să pună covoare care să diminueze impactul la mers și să prevină oboseala.”

Totodată, angajatorii sunt obligați să ”pună la dispoziția angajatelor scaune pe care să se

Sursa foto: www.sanatate.bzi.ro

poată odihni în timpul pauzelor sau chiar în timpul orelor de program”.

Teresita Cucueco, directoarea Biroului pentru condiții de muncă, spune că statul în picioare, în special cu pantofi cu toc înalt la locul de muncă poate cauza serioase probleme de sănătate.

”Dacă mușchii sunt suprasolicitați din cauza statului în picioare prelungit, se va pune o presiune pe coloană cât și pe membrele inferioare. Vor exista dureri cauzate de oboseală. Vor fi afectate articulațiile, sistemul musculo-scheletic. Pot apărea probleme la coloană sau gambe, iar dacă lucrurile nu sunt corectate, poate apărea artrita sau alte afecțiuni ale sistemului musculo-scheletic”, a mai precizat aceasta.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.