PSD a decis să le susțină pe Sevil Shhaideh si Rovana Plumb

Sursa foto: www.psnews.ro

Conducerea PSD a decis să le acorde sprijin total celor două membre ale Guvernului vizate de DNA în aşa-numitul dosar „Insula Belină” – Sevil Shhaideh, vicepremier, şi Rovana Plumb, ministru delegat pentru fonduri europene.

Sursa foto: www.ziarulceahlaul.ro

Liderul deputaţilor social-democraţi, Ioan Munteanu, a afirmat că cele două colege au declarat în şedinţa conducerii partidului că au respectat prevederile legale şi se consideră nevinovate.

„Au respectat legea. Se consideră nevinovate și colegii au solicitat să nu demisioneze”,a precizat Munteanu, care a participat la ședința BPN.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a prezentat o serie de motive pentru care Sevil Shhaideh și Rovana Plumb au primit susținerea partidului. Unul dintre acestea este legat de pozițiile cheie pentru România ocupate în guvern.

„Ele au prezentat, pe scurt, o informare succintă despre cele două acte normative. Fără niciun fel de excepție, toți colegii din BPN și Călin Popescu-Tăriceanu le-au cerut ferm să nu demisioneze, enunțând mai multe motive. (…) S-a discutat mult despre pozițiile în care se află cele două colege — două poziții cheie în guvern, obiective asumate foarte serioase și strategice pentru statul român (…). Alte motive s-au referit la subiectul în sine și anume natura celor două acte normative — hotărâri de guvern — și anume transferul unui imobil de la public la public. Este vorba de un transfer al unui imobil din domeniul public al statului la un domeniul public al unei autorități locale, așa cum sunt sute de exemple în România și vor mai fi. (…) Un astfel de precedent este extrem de periculos”, a declarat Dragnea la finalul BPN al PSD.

De cealaltă parte, PNL solicită demisia acestora. Preşedintele liberal, Ludovic Orban, consideră că menţinerea lor în funcţie riscă să afecteze imaginea României şi face inutil orice demers al instituţiilor statului în lupta anticorupţie.

 

Sevil Shaideh și Rovana Plumb sunt cercetate de DNA, în dosarul „Belina”, pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.