Festivalul Internațional „George Enescu”. Programul zilei-24 septembrie

Foto: arhiva

Ultima zi a Festivalului Enescu, 24 septembrie, este una plină de evenimente muzicale. Primul va fi de la ora 11.00, la Sala mică a Palatului din București. Aici va concerta un grup format din membri ai Orchestrei Mahler, conduși de violonista Patricia Kopatchinskaja. Ei vor interpreta opusuri de Ligeti, Kurtag, Webern și Enescu.

Seria ”Muzica Secolului XXI” îi va aduce de la ora 13.00, pe scena Sălii Radio, pe artiștii ce formează Solisten den Würth Philharmoniker, conduși de dirijorul Facundo Agudin. Programul include opusuri de Mihaela Vosganian, Mladen Tarbuk, Ulpiu Vlad, Elmar Lampson, Arin Ben Shabetai și Francois Nicolas. Soliști vor fi violonistul Cătălin Desagă și pianistul Horia Maxim. Concertul poate fi ascultat în direct la Radio România Muzical.

La Forumul Internațional al Compozitorilor, desfășurat de la ora 16.00, la Universitatea Națională de Muzică din București, va fi invitat să vorbească Rolf Martinsson.

De la 16.30 veți putea asculta, în direct la Radio România Muzical și Radio România Cultural, recitalul susținut de violonistul Maxim Vengerov și pianistul Vag Papian sub cupola Ateneului Român. Artiștii vor interpreta opusuri de Enescu, Brahms și Franck.

Evenimentul care va pune punct întregii serii de evenimente va începe la ora 19.30, la Sala Palatului. Este vorba despre concertul susținut de Orchestra Regală Concertgebouw, sub bagheta lui Danielle Gatti. Aceștia vor cânta Uvertura Eurianthe, alături de membri ai Orchestrei Române de Tineret, „Caprice Roumain” pentru vioară și orchestră de Enescu (în aranjamentul lui Cornel Țăranu), unde solist va fi violonistul Liviu Prunaru și Simfonia a a V-a de Prokofiev. Concertul poate fi urmărit live și pe ecranul din Piața festivalului George Enescu din București.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.