Caravana Smart City vine cu schimbări importante pentru București!

Sursa foto: pmud.ro

Caravana Smart City, lansată astăzi în Capitală, își propune să aducă soluţii pentru creşterea calităţii vieţii în marile oraşe ale ţării. Printre acestea se numără fluidizarea traficului, un transport public modern şi civilizat, mai puţină poluare şi consum de energie, dar şi o relaţie mai bună a cetățenilor cu autorităţile.

Prin intermediul programului, aceste concepte vor fi promovate timp de un an.

Preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City şi Mobilitate, Eduard Dumitraşcu, a declarat că autorităţile au la dispoziţie fonduri europene şi naţionale pentru implementarea unor astfel de proiecte.

”Trebuie să dezvoltăm oraşele şi comunităţile noastre, pe principii de sustenabilitate, pe principii durabile, trebuie să ne gândim la generaţiile care vor urma după noi, trebuie să protejăm mediul. Ne propunem să promovăm aceste concepte, să promovăm alături de partenerii noştri soluţii pe care le vedem deja implementate. De exemplu, la Alba Iulia este cel mai bun proiect de Smart City pe care noi îl avem în acest moment. Noi încercăm să creăm un model replicabil al proiectului de Smart City de la Alba Iulia, încercăm să-l ducem în celelalte comunităţi din ţară, iar pe parcursul celor 12 luni, cât va dura călătoria noastră, sperăm să reuşim să promovăm acest model şi aceste concepte în cât mai multe comunităţi”, a explicat președintele Asociaţiei Române pentru Smart City şi Mobilitate, Eduard Dumitraşcu.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.