Bicicliștii cer un oraș pentru oameni

Aproximativ 300 de bicicliști s-au adunat, astăzi, la intrarea în Parcul Herăstrău dinspre Piața Charles de Gaulle, pentru încă un marș de protest, cel de-al 11-lea, din 2013 până acum.

Prin acțiunea lor, ei vor să tragă un semnal de alarmă cu privire la faptul că orașul nu este prietenos cu bicicliștii.

Marian Ivan, șeful OPTAR și unul dintre organizatorii marșului, spune că, de un an și jumătate, Municipalitatea nu a făcut nimic pentru a pune în aplicare Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, care prevede încurajarea mersului cu bicicleta în detrimentul deplasărilor cu mijloace motorizate.
Până acum, Primăria Capitalei ar fi trebuit să fi amenajat deja o rețea de piste pentru bicicliști pe arterele principale, conform PMUD, a declarat șeful OPTAR.
”Tot ceea ce s-a făcut a fost pe hârtie, prin planuri care nu se pun în aplicare și prin comunicate de presă. În rest, am ajuns să-l regretăm pe Oprescu, care a făcut pista de bicicliști de pe Calea Victoriei”, spune Marian Ivan.
”Nici cei 10 milioane de euro oferiți de Guvern pentru amenajarea a 100 de kilometri de piste pentru bicicliști nu au fost deblocați și există riscul pierderii acestei finanțări”, mai spune șeful OPTAR.
Referitor la voucherele pentru bicicliști, Marian Ivan a explicat că acestea încurajează vânzarea de biciclete și nu transportul alternativ.

Bicicliștii mai reclamă că nu s-au luat măsuri de siguranţă rutieră.

O altă nemulțumire este legată de menţinerea în funcţii a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de recepţia ilegală a pistelor pentru biciclete.

Marșul bicicliștilor se va încheia în Parcul Tineretului, în jurul orei 19:00.

Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR), cea care a organizat această acțiune de protest, este o asociație care susține dezvoltarea mobilității urbane prin oferirea de alternative viabile de deplasare pentru cetățeni: pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun.

Lasă un răspuns