Muzica influenţează atracţia dintre femei şi bărbaţi!

Sursa foto: www.andreearaicu.ro

Muzica influenţează comportamente, stări, reacţii, chiar şi atracția fizică dintre persoanele de sexe diferite. Face ca înfățișarea unui bărbat să devină mai atractivă pentru femei, arată un studiu publicat în revista academică Plos One.

Sursa foto: www.psychologies.ro

Originea muzicii are la baza sa nenumărate teorii. Una dintre acestea spune că poate influența atracția fizică dintre persoane de sexe diferite. O astfel de ipoteză, emisă printre alții și de Darwin în 1871 în „Originea speciilor”, revine în actualitate.

O echipă de cercetători de la Facultatea de Psihologie a Universității din Viena au vrut să afle dacă muzica influențează atracția sexuală și felul în care decidem că o persoană este sau nu atractivă.

Cercetătorii au luat în calcul „transferul de agreabilitate”, altfel spus faptul că muzica induce o stare de bine, și „atribuirea greșită a stării de excitație” care se referă la cazul în care o situație stresantă pe care o trăim în prezența unei persoane de sex opus ne face să fim atrași mai ușor de acea persoană.

De asemenea, au fost formate trei grupuri din 32 de persoane, un grup format din bărbați și două grupuri de femei, femeile dintr-un grup fiind în perioada fertilă, celălalt grup, în perioada nefertilă.

Sursa foto: www.adevarul.ro

Mai întâi participanții au ascultat un fragment muzical, după care li s-a arătat o fotografie cu fața unei persoane de sex opus, pentru ca apoi să fie spună dacă sunt atraşi de chipul respectiv și dacă ar putea avea o relație amoroasă cu acea persoană.

Un alt grup de participanți a efectuat același test, dar fără muzică.

Rezultatele au arătat că femeile care au ascultat un fragment muzical mai complex și mai plin de emoție, au apreciat mai mult chipul bărbatului din fotografie și și-au putut imagina cu ușurință o relație cu persoana respectivă, în comparație cu femeile care nu au ascultat muzică.

Teoria lui Darwin susţine că efectul muzicii este valabil atât la femei, cât şi la bărbaţi, însă, de data aceasta, a fost contrariată. Bărbaţii nu au fost afectaţi.

„Am vrea să vedem dacă abilitățile muzicale și creativitatea pot compensa un deficit în ceea ce privește aspectul fizic”, explică Bruno Gingras, unul dintre autorii studiului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.