Lansarea volumului ”Timpul orașului București”

Volumul ”Timpul orașului București”, scris de Adrian Majuru, va fi lansat astăzi la Palatul Șuțu.

Cartea este realizată ca un studiu al Bucureștilor de la o mahala la alta, de la un secol la altul, cu treceri prin peisaje umane diferite. Prin îmbinarea instrumentelor unui studiu istoric (documentare, argumentare, prezentare sintetică a fenomenelor) cu repere geografice relevante și revelatoare, studiul reproduce, într-o manieră vie și integratoare, atmosfera orașului mai multor generații.

Imagini ale Bucureștiului din trei secole, susținute de relatări despre spiritul epocii, „micro-istorii” care se reunesc într-o narațiune generală, construiesc în mintea cititorului un peisaj multifațetat și în continuă mișcare al orașului: Bucureștiul centrului și cel al periferiilor, al negustorilor și al muncitorilor, al aristocraților și al oamenilor de rând.

Volumul reprezintă o completare a expunerii permanente de la Palatul Suțu, intitulată „Timpul Orașului”, care a fost inaugurată în luna mai a anului 2015. Colecția de publicații asociate acestei expoziții a fost deschisă de albumul „Anii ’80 – albumul generației mele în Bucureștiul anilor ’80”, de Andrei Bîrsan și dr. Adrian Majuru.

Volumul este disponibil la standurile Muzeului Municipiului București, alături de celelalte publicații ale muzeului.

Lansarea are loc la ora 18:00.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.