Atmosferă de poveste la ”Zilele bucătăriei medievale”

Sursa foto: www.bizbrasov.ro

Preparate gastronomice din secolul al XVII-lea, muzică și o atmosferă de poveste. ”Zilele bucătăriei medievale” îi așteaptă pe făgăreșeni, dar și pe turiștii interesați să petreacă două zile de neuitat la Cetatea Făgărașului din Brașov.

Prima ediție îi va întâmpina pe participanți cu mâncăruri gustoase, preparate după o carte de bucate din 1680. Pentru ca totul să fie cât mai autentic, pentru acest eveniment au fost traduse câteva feluri de mâncare din cartea respectivă, care vor fi principalul punct de atracție. Astfel, cei prezenți vor putea degusta supe, mâncăruri de bază sau dulciuri la cina demonstrativă organizată în această seară la ora 19:00 în Crama Cetății. Bucătarii vor găti în fața celor prezenți supă de păstrăv, cârnat de clapon, un preparat dintr-o specie de taur cu sos de pâine, migdale și cartofi copţi muiaţi în untură.

Nu vor lipsi nici deserturile. Orezul în lapte prăjit cu unt cu sos de fructe de pădure este doar unul dintre preparatele care vă vor încânta papilele gustative.

În fața porții de intrare în cetate va fi amenajat un cort unde cei interesați vor putea servi mâncăruri medievale și tradiționale din zona Făgărașului.

Muzica va completa atmosfera. Concertele, prinții și prințesele în ținute specifice evului mediu îi vor face pe cei prezenți să intre în povestea acelor timpuri.

Festivalul va dura două zile și se va desfășura între orele 12:00 și 23:00.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.