Începe ”Noaptea Albă a Filmului Românesc”!

Sursa foto: www.facebook.com/pg/NoapteaAlba

Pe 22 septembrie, filmele bune românești fac ”Noapte Albă” în București și Cluj. Într-o singură noapte, în 8 locații, săli de cinema și locuri neconvenționale, spectatorii vor putea urmări aproximativ 40 de filme de ficțiune și documentare de lung și scurt metraj, în proiecții speciale sau în premieră și avanpremieră.

Sursa foto: www.facebook.com/pg/NoapteaAlba

”Noaptea Albă a Filmului Românesc” va avea loc la Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Eforie, Cinema Gloria, J’ai Bistrot, Deschis Gastrobar, Unteatru și Grădina cu Filme. Simultan cu proiecțiile din București, în Cluj, la Cinema Victoria vor rula 3 filme, începând cu 22:30.

În cadrul evenimentului, la Cinema Elvira Popescu, publicul va putea savura filme în avanpremieră și premieră, cu invitați speciali la finalul proiecțiilor. Programul începe cu ”Perfect sănătos”, al cincilea lung metraj al regizoarei Anca Damian, un thriller despre maturizarea care se produce în fața pierderii.

Tot la Elvira Popescu are loc premiera peliculei ”Un pas în urma serafimilor”, debutul în lung metraj al regizorului Daniel Sandu. Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent care își dorește să devină preot și intră într-un seminar teologic ortodox. Inițial încearcă să se adapteze mediului, dar sistemul corupt și abuziv îi învață pe elevi că minciuna, furtul, manipularea și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească pentru a rezista în seminar. În rolurile principale se regăsesc actorii Ștefan Iancu și Vlad Ivanov.

Sursa foto: www.facebook.com/pg/NoapteaAlba

Filmul-surpriză, avanpremieră, este programat pentru ora 23:00, iar publicul se va întâlni la finalul proiecţiei cu realizatorii.

După miezul nopţii, de la 00:45, spectatorii vor putea vedea în avanpremieră lungmetrajul ”Marița”, regizor Cristi Iftime, un road-movie cu imaginea semnată de Luchian Ciobanu, avându-i în distribuție pe actorii Alexandru Potocean, Adrian Titieni, Lucian Iftime, Victoria Cociaş, Andrei Huțuleac, Bogdan Dumitrache și Ana Ciontea.

12 povești scurte din selecția TIFF se pot savura la Deschis Gastrobar, printre acestea regăsindu-se ”Broken”, regia Alex Mironescu, ”Date Night”, regia Stela Pelin, ”Chers Amis”, în regia lui Valeriu Andriuță și ”Farul”, regizor Ionuț Gaga.

Sursa foto: www.facebook.com/pg/NoapteaAlba

Grădina cu Filme Creart va găzdui cele două proiecții-tribut de anul acesta: ”Pădureanca”, regizor Nicolae Mărgineanu și ”100 de lei”, în regia lui Mircea Săucan, în timp ce proiecția aniversară ”California Dreamin” se va desfășura în aer liber la Cinema Muzeul Țăranului Român.

Alte filme care nu trebuie ratate la ediţia a 8-a ”Noaptea Albă a Filmului Românesc” sunt ”Fixeur”, propunerea României la Oscar, ”Povestea Iubirii”, în prezența echipei, ”Țara Moartă”, cel mai nou documentar Radu Jude și ”Portrete în Pădure”, regia Dinu Tănase, inspirat de romanul ”Duminica Mironosițelor”.

Biletele pentru primele 3 proiecții de la Cinema Elvira Popescu se pot achiziționa online, iar la celelalte filme intrarea este liberă.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.