Autorităţile finlandeze au emis un mandat de arestare pentru Gregorian Bivolaru

Sursa foto: www.ziuanews.ro

Autoritățile din Finlanda au emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Gregorian Bivolaru, pentru trafic de ființe umane și abuz sexual, potrivit unor surse judiciare.

Fondatorul MISA a fost eliberat pe 13 septembrie 2017, din Penitenciarul Bistrița, alături de alți deținuți. Întrebat dacă se consideră vinovat de acuzațiile care i-au adus condamnarea la închisoare, Bivolaru a răspuns: „Nu, nu sunt vinovat”.

Sursa foto: www.libertatea.ro

În ceea ce priveşte perioada de detenţie, acesta a spus că a fost tratat „foarte bine” și că nu intenționează să dea Statul Român în judecată.

Procurorii au susținut la procesul de la ÎCCJ că, în perioada 2002 -martie 2004, Gregorian Bivolaru s-a folosit de calitatea sa de „profesor yoga” și „mentor spiritual” şi a recrutat în scopul exploatării sexuale, o minoră, cursantă yoga, cu care a întreținut, în mod repetat, acte sexuale și de perversiune sexuală, oferindu-i diverse sume de bani și alte foloase. De asemenea, potrivit procurorilor, Bivolaru a atras, prin asigurarea mijloacelor financiare de subzistență și remiterea altor foloase materiale şi o altă cursantă yoga minoră, pentru a întreţine relaţii sexuale cu aceasta.

Gregorian Bivolaru a mai fost acuzat că, în perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum și în aprilie 2003, a întreținut acte sexuale cu alte două minore, folosindu-se de calitatea sa de mentor spiritual.

Bivolaru a reușit să părăsească ilegal teritoriul României, fiind reținut, pe 4 aprilie 2005,

Sursa foto: www.ziuanews.ro

de poliția suedeză în orașul Malmo. Ulterior, autoritățile suedeze i-au acordat azil politic.

Liderul spiritual al MISA a fost prins pe 26 februarie 2016 în Franța. După condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui Bivolaru a fost implementat în Sistemul Informatic Schengen, ca urmare a emiterii acestuia de către Tribunalul București în urma sentinței definitive date de ÎCCJ. Pe numele lui a fost emis și un mandat de urmărire internațională, specific țărilor care nu sunt conectate la SIS.

Bivolaru a fost adus în România în vara anului trecut sub escortă, după ce magistrații francezi au decis că acesta poate fi extrădat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.