Mihai Fifor a purtat o discuție despre securitate cu Ricky Waddell!

Sursa foto:: www.rador.ro

RomMinistrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, s-a întâlnit, la Casa Albă, cu adjunctul consilierului prezidențial pentru securitate națională, Ricky Waddell.

La această întâlnire au mai participat și șeful Statului Major General, generalul Nicolae

Sursa foto: www.bursa.ro

Ciucă, ambasadorul României în Statele Unite, George Cristian Maior și șeful Direcției Informații Militare, generalul-maior Marian Sima.

Ministrul Fifor a apreciat nivelul excelent de cooperare la nivel bilateral și în cadrul NATO, iar oficialul american a arătat că agenda de cooperare București – Washington este deosebit de pozitivă pentru următorii ani.

În cadrul unei recepţii organizate marţi la ambasada României la Washington, ministrul Mihai Fifor a amintit de întrevederile excelente avute cu secretarul apărării american James Mattis şi cu adjunctul consilierului pentru securitate naţională al preşedintelui SUA, Ricky Waddell. Evenimentul, organizat cu sprijinul American-Romanian Business Council, a reunit reprezentanţi ai Departamentului de Stat, Departamentului Apărării, ai industriei de apărare americane şi ai unor grupuri de reflecţie din capitala americană.

Directorul Agenţiei pentru Cooperare în domeniul Apărării și Securităţii, generalul-locotenent Charles Hooper, a mulţumit României pentru angajamentul alături de SUA în planul securităţii, inclusiv în Afganistan şi în alte teatre de operaţii. De asemenea, a subliniat ca prioritate întărirea cooperării bilaterale, România fiind un prieten şi aliat de încredere al SUA.

Vizita ministrului Apărării Naţionale continuă în zilele următoare şi va include întrevederi cu membri ai Congresului SUA, precum şi cu reprezentanţi ai companiilor din industria de apărare.

Acesta a reiterat angajamentul României de alocare a 2% din PIB pentru apărare. Partea americană s-a arătat interesată de susținerea eforturilor NATO în asigurarea în întregime a flancului estic al Alianței și a subliniat că Statele Unite vor continua angajamentul în Europa, se arată într-un comunicat de presă.

„Un stimulent important al cooperării, pe dimensiunea achizițiilor și înzestrării militare, îl reprezintă acordarea statutului dependable undertaking pentru România, ceea ce va reprezenta un real multiplicator de forță al valorilor noastre comune cuprinse în parteneriatul strategic”, a spus Mihai Fifor, care a adăugat că această abordare va permite tarii noastre sincronizarea dezvoltării capabilităților și inițierea simultană a contractelor multianuale și multiple de achiziții militare, în valoare de peste 6 miliarde de dolari doar pentru următorii trei ani.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.