Cod galben de furtună în București!

Sursa foto: Observator

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de furtună, valabil pentru cea mai mare parte a țării.

Astfel, de la această oră și până mâine, la ora 21:00, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, căderi de grindină şi descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25… 30 l/mp şi cu precădere în nord-vestul ţării şi în zona Carpaţilor Occidentali pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55…60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65…70 km/h şi vijelii.

Pentru judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău, ANM a emis un cod portocaliu de furtună. Astfel, de astăzi, de la ora 16:00, și până mâine, la ora 06:00, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată şi pe arii extinse se vor înregistra cantităţi importante de apă cuprinse, în general, între 50 şi 70 l/mp.

Reamintim că, în contextul avertizărilor meteorologice, primarul general, Gabriela Firea, a făcut apel la bucureșteni ca, diseară, după ora 20:00, să nu iasă din case, dacă nu au drumuri urgente de făcut. Tot în acest sens, cursurile elevilor se vor încheia la ora 17:00.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.