Bucureștiul va avea un spital nou!

Sursa foto: www.agora.md

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache și ministrul Sănătății, Florian Bodog au semnat un protocol de colaborare prin care spitalele de Arși și Floreasca vor fi relocate. Cei doi oficiali au precizat că cele doua unități medicale ar putea fi mutate peste 3-4 ani în zona de nord a Capitalei unde există un teren de șapte hectare și 200 de metri.

Costurile se ridică la 200-250 milioane de euro și vor fi suportate integral de Primăria sectorului 1, atât pentru construcție cât și pentru aparatura.

Sursa foto: Bihon

Ministrul Sănătății, Florian Bodog,a declarat că spitalele de Arși și Floreasca vor fi mutate într-o clădire nouă cu dotări performante și condiții mai bune pentru pacienți și personalul medical. Șeful Sănătății spune de ce au luat aceasta decizie.

„Noi am avut discuții preliminare de câtva timp împreună cu specialiștii din Ministerul Sănătății și Primăria Sectorului 1 cu privire la relocarea Spitalului Floreasca și a celui de Arși într-o clădire nouă, cu facilități de top, cu condiții mult mai bune pentru pacienți și personalul medical. (…) Practic, orice posibilitate de extindere, orice posibilitate de îmbunătățire a circuitelor a fost depășită la nivelul Spitalului Floreasca, iar la nivelul Spitalului de Arși, după cum știți, s-au făcut renovări la Terapie intensivă, iar în rest mare lucru nu se mai poate face. Ne dorim condiții de spitalizare, de acces la tehnologie medicală de ultimă oră, condiții egale pentru cetățenii români cu cei europeni, acesta este motivul pentru care am salutat inițiativa domnului primar”, a declarat Florian Bodog.

Ministrul Sănătății a declarat că protocolul are toate avizele de la structurile responsabile din cele două instituții.

Bodog a adăugat că ar dori să organizeze ambulatorii de specialitate din cauza locației unde va avea loc construcția spitalului.

„Știți că ducem lipsă în București de acest tip de structuri, există liste de așteptare pentru consultații. Vom avea în vedere un astfel de proiect”, a spus ministrul.

Noul spital ar urma să fie dotat și cu heliport și nu va acoperi doar nevoile Bucureștiului. Clădirile vechi ale celor doua spitale vor fi transformate în ambulatorii de specialitate.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a precizat că terenul pe care va fi construit spitalul are intrare din șoseaua București-Târgoviște.

„Avem un teren de șapte hectare în zona de nord a Bucureștiului (Băneasa), unde vom construi un spital. Vom reloca cele două spitale, Floreasca și de Arși. Primăria Sectorului 1 va da acest spital la cheie. Îl va pune la dispoziția Ministerului Sănătății fără niciun cost. (…) Noi sperăm, respectând toate termenele, că va fi gata în 3-4 ani. După ce vom reloca cele două spitale, Floreasca și de Arși, e treaba Ministerului Sănătății ce va face cu cele două clădiri”, a anunțat Dan Tudorache.

Acest teren nu este liber, acolo aflându-se o clădire care adăpostește în jur de 70 de bătrâni ce va fi relocată în aceeași zonă. Primarul a explicat că respectiva construcție se află „în mijlocul terenului și încurcă, oricum este foarte veche, din 1970, și condițiile nu sunt tocmai normale”.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.