Pericol in Paradis! avertizeaza Guvernatorul Deltei Dunarii

Avem mare,munte delta!Si ne falim cu ele.Dar cam atat. Le invocam mereu cand incercam sa ne ,,vindem,, tara in scop turistic.Turismul insa are nevoie de mult mai mult. De legislatie, de infrastructura, de programe coerente si o strategie nationala durabila.Altfel vom spune in alt context ,,ce-am avut si ce-am pierdut!,,

,,Exista doua activitati care pot fi durabile in delta,pescuitul si turismul.Daca le faci corect nu ai cum sa pierzi.Daca le dai drumul oamenilor sa faca dupa cum le dicteaza interesul de moment,atunci nu exista viitor.Pescuitul comercial trebuie sa aiba ceea ce nu exista la ora asta si anume piata locala de peste.,,spune Malin Musatescu Guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

Barcile cu motor,agricultura,braconajul,piata neagra a pestelui au un impact negativ asupra mediului.Toate aceste activitati ar trebui stopate. Binele comunitatii depinde de protejarea resurselor.Malin Musatescu este convins de asta si si-a stabilit ca prim obiectiv infiintarea pietelor locale de peste si introducerea acvaculturii.

Daca iubesti Delta asculta ce spune Guvernatorul!

In Comunitate- zilnic intre 14.00-15.00

Realizatori-Mihaela Ionita si Razvan Ursuleanu

Producator-Cristina Toma

 

1 COMENTARIU

  1. Nicicând nu am auzit o expresie mai frumoasă ca aceasta:
    ” …calea de acces în Delta Dunării nu este o șosea cu bitum, cu asfalt, este o cale VIE pe care tu calci și trebuie să știi să calci, nu cu bocancii !”
    Sincere felicitări domnule Mălin Mușatescu !!! ???

Lasă un răspuns