Orchestra Naţională Radio şi Orchestra de Cameră Radio, la startul noii stagiuni

După Festivalul Internaţional George Enescu, Sala Radio preia ştafeta muzicii de calitate, la startul de stagiune, vineri, 29 septembrie, de la ora 19:00, cu un concert care va aduce în faţa publicului cele două orchestre simfonice radio reunite – Orchestra Naţională Radio şi Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului Iurii Botnari.
Numele solistului invitat, dar şi programul ales pentru concertul de început de stagiune, promit o seară muzicală memorabilă! Protagonistul serii va fi cunoscutul pianist Freddy Kempf, al cărui nume se leagă de concertele susţinute alături de Royal Philharmonic Orchestra din Londra, dar şi de foarte apreciatele colaborări cu mari dirijori, între care Daniele Gatti, Sir Andrew Davis, Charles Dutoit sau Riccardo Chailly.

Freddy Kempf

Programul primei seri a noii stagiuni se anunţă la fel de spectaculos: orchestrele radio reunite vor interpreta în prima parte Concertul nr. 2 în do minor pentru pian şi orchestră, op. 18 de Rachmaninov, pentru ca partea a doua să aducă bucuria reîntâlnirii cu partitura inconfundabilei adaptări a lucrării Carmen de Bizet pentru balet, în Suita Carmen, realizată de compozitorul rus R. Shchedrin pentru celebra balerină Maia Pliseţkaia.

La pupitrul dirijoral se va afla Iurii Botnari, un nume de referinţă pe scena muzicală internaţională. Este fondator şi dirijor principal al Moscow Great Hall Symphony, dirijor şef şi director artistic al Teatrului Naţional Muzical din Moldova şi vice-preşedinte al Russian Music Society. Din 2002 colaborează cu Orchestra Filarmonicii din Moscova, alături de care susţine concerte în toată lumea.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet pe www.radioromaniacultural.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.