Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 18 septembrie

CINEMA

* Programul zilei la American Independent Film Festival.

˟ La CinemaPRO:

– de la ora 18:15, se reia drama biografică „Loving”, realizată de Jeff Nichols ca un omagiu adus curajului avut de un cuplu inter-rasial, Richard şi Mildred Loving, care a petrecut primii 9 ani de căsătorie luptând pentru dreptul de a trăi ca o familie în oraşul natal;

– de la ora 21:00, rulează drama „Novitiate”, pentru care Maggie Betts a primit anul acesta la Festivalul Sundance Premiul special al juriului – Cel mai bun regizor debutant, Film american de ficţiune; filmul urmăreşte, timp de un deceniu, povestea iniţierii tinerei Cathleen în dragostea faţă de Dumnezeu după ce primeşte o bursă la o şcoală catolică şi este atrasă imediat de misterul şi romantismul unei vieţi devotate venerării şi servirii Domnului.

˟ La Cinemateca Eforie se reiau:

– de la ora 18;30, „Gemini”, thriller de Aaron Katz avându-i în distribuţie pe John Cho, Zoë Kravitz, Lola Kirke, în care o crimă atroce pune la încercare relaţia complexă dintre o vedetă de la Hollywood şi tenacea sa asistentă personală care, pentru a elucida misterul, trebuie să fie mereu cu un pas înaintea unui poliţist determinat şi să îşi reevalueze propria înţelegere a conceptelor de prietenie, adevăr şi faimă;

– de la ora 20:45, drama „Paterson”, realizată de Jim Jarmusch, cu Adam Driver în rolul lui Paterson, un şofer de autobuz ce trăieşte în orăşelul omonim din New Jersey, odată unul al poeţilor, şi îşi încearcă norocul în scrierea de poeme, încurajat de soţia sa, jucată de Golshifteh Farahani.

* La Grădina cu filme a Creart, de la ora 20:30 este proiectat ultimul lungmetraj cu James Gandolfini într-un rol principal, drama „The Drop / Bani murdari”, în care interpretează pe Marv, un mafiot de treabă implicat în reţeaua de spălare de bani cu ajutorul barurilor din New York. Când o sumă de bani aparţinând mafiei este furată din barul lui Bob Saginowski (Tom Hardy), acesta şi Marv trebuie să recupereze suma, ceea ce se va dovedi mai complicat decât părea la prima vedere.

TEATRU

* La UNteatru au loc două reprezentaţii – de la ora 19 şi, respectiv, de la ora 21:00 – cu spectacolul „La ţigănci”, adaptare după Mircea Eliade de Andrei şi Andreea Grosu având în distribuţie pe: Richard Bovnoczki, Liviu Pintileasa, Mihaela Trofimov, Corina Moise, Florina Gleznea, Cristina Casian, Bogdan Cotlet.

* La Teatrul Metropolis, de la ora 19:00 începe o reprezentaţie sold out cu piesa „Hamlet” de Shakespeare în regia lui Victor Ioan Frunză şi având în distribuţie: Andrei Huţuleac, George Costin, Alexandru Pavel, Andreea Grămoşteanu, Mirela Zeţa, Alin Florea, Codrin Boldea, Nicoleta Hâncu, Andrei Redinciuc, Carol Ionescu.

* La Godot Café-Teatru, de la ora 20:00 are loc încă o reprezentaţie cu „Dragostea durează trei ani”, dramatizare de Chris Simion a romanului omonim scris de Frédéric Beigbeder jucată de Cristi Iacob, Gabriela Iacob, Vitalie Bichir, Tania Popa/Mihaela Teleoacă.

* Cu ocazia aniversării de opt ani, şcoala de actorie TeenMedia Academy va prezenta în avanpremieră două dintre cele mai mari producţii realizate vreodată cu actori neprofesionişti la sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara. Primul este spectacolul muzical „Casting pe Broadway” regizat de Cristian Bajora şi are loc deseară, de la ora 20:00.

MUZICĂ

* Programul  de astăzi la Festivalul Internaţional „George Enescu”.

˟ La Ateneul Român, de la ora 17:00 începe concertul susţinut de Anoushka Shankar la sitar, acompaniată de Zürich Chamber Orchestra, cu participarea lui Manu Delago la percuţie şi tobă Hang.

˟ La Sala Palatului, de la ora 20:00 începe primul concert susţinut de Orchestre National de France sub bagheta dirijorului Christoph Eschenbach în cadrul secţiunii „Mari orchestre ale lumii”. Programul serii cuprinde Cinci lieduri din ciclul „Rückert Lieder” – solist Thomas Hampson (bariton) şi Simfonia a V-a în do diez minor de Mahler.

˟ Concertul este transmis în direct şi în Piaţa Festivalului, unde, între orele 17:00 – 19:00, au loc recitaluri susţinute de elevi şi studenţi din Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu, Tulcea, Timişoara, Galaţi, precum şi din Statele Unite ale Americii.

* Clubul Fabrica inaugurează noul sezon cu un triplu concert ce începe de la ora 19:00 şi este susţinut de trupele: Immolation, de death metal din SUA, care-şi promovează cel mai recent album „Atonement”; Melechesh ce cântă în stilul „Asirian metal” sau „Oriental black metal”; şi Azarath, de death metal, originară din Polonia.

* Tatran, un power Trio jazz-rock din Israel dă un concert, de la ora 20:00, în sala Berlin a Control Club.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.