Distracție și surprize de Zilele Bucureștiului!

Weekend de sărbătoare în Capitală! Bucureștenii sunt așteptați să petreacă trei zile de excepție alături de artiști renumiți cu ocazia împlinirii a 558 de ani de atestare documentara a orasului București.

Deschiderea Zilelor Bucureștiului va fi marcată de soprana Angela Gheorghiu, care va susține astăzi un concert extraordinar în Piața Constituției de la ora 20:30.

„Muzica se sincronizează cu tehnologia de ultimă generație în spectacolul inovator susținut de superstarul internațional Angela Gheorghiu, la Zilele Bucureștiului. Formatul inedit al evenimentului din Piața Constituției, în care întreaga scenă este acoperită în totalitate de proiecții, creează iluzia unui film 3D, unde acordurile muzicii se îmbină într-un joc de culoare și lumini cu proiecții de video mapping”, a informat ARCUB prin intermediul unui comunicat de presă.

Angela Gheorghiu și tenorul Teodor Ilincăi, care au susținut împreună concerte de succes la Valladolid, Londra și Bodrum, vor fi acompaniați de Filarmonica ”George Enescu”, alături de care marea soprană a cântat în trecut la Royal Opera House Muscat din Oman, precum și la Ateneul Român și în țară. Dirijorul spectacolului va fi maestrul newyorkez Eugene Kohn, cu care Angela Gheorghiu concertează încă de la începutul carierei sale.

Accesul la spectacol se va face începând cu ora 18:30, la porțile din Bulevardul Libertății. Intrarea va fi gratuită, dar accesul în zona special amenajată cu locuri se face în limita celor 10.000 de scaune disponibile. Aveți grijă să aveți asupra voastră un act de identitate! Accesul minorilor sub 7 ani este strict interzis.

În ceea ce privește copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani, accesul se va face numai cu însoțitori. Aceștia trebuie însă să aibă un document care să ateste vârsta copiilor.

Pe de altă parte, tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani se face numai pe baza unui act de identitate.

Pentru ziua de sâmbătă, DJ-ul român Paul Damixie, cunoscut internațional pentru

Sursa foto: www.periodicoelrumano.es

remixul piesei „Hello” a cântăreței britanice Adele, va deschide evenimentul de sâmbătă seară, la ora 17:30. În continuare, de la ora 19:30, trupa de retro-electro Moonlight Breakfast va urca pe scenă cu un „show complex” din cadrul căruia nu vor lipsi proiecțiile 3D, cu elemente vizuale abstracte și fragmente video.

Începând cu ora 21:00, înaintea concursului de 3D video mapping, trupa americană de muzică instrumentală Pink Martini, alături de solista Storm Large, vor susține un concert în Piața Constituției.

Concursul internațional de 3D video mapping – iMapp Bucharest, organizat pentru al patrulea an consecutiv, este „unul dintre cele mai mari spectacole multimedia de 3D video mapping din lume, o competiție care a devenit un subiect de referință pentru artiștii din industria audiovizuală internațională, a menționat PMB.

Șase echipe de artiști au fost desemnate finaliste: MotionLab – România, mammasONica -Italia, EPER – Ungaria, Gong Zhen -China, Flightgraf – Japonia și Ouchhh Studio -Turcia. Artiștii vor prezenta în competiția finală, începând cu ora 22:30, spectacole dinamice, care vor anima elementele arhitectonice ale Casei Poporului, timp de patru minute și 30 de secunde, în concordanță cu tema ediției, „Above and Beyond”.

Sursa foto: www.digi24.ro

Câștigătorul competiției va fi desemnat de un juriu de prestigiu, format din personalități marcante ale industriei audiovizuale internaționale: Jean François Zurawik, director de evenimente al orașului Lyon și coordonator principal „Festival of Lights”, Dávid Ráday, director de creație la Sziget Festival, Hendrik Wendler, fondator al software-ului de videomapping „Suite MXWendler” și al platformei artistice „Genius Loci Weimar” și Diana Civle, director de proiect la cea de-a treia ediție „European Choir Games & Grand Prix of Nations Riga 2017”.

Publicul va avea posibilitatea de a-și alege favoritul în seara evenimentului, începând cu prima proiecție, prin SMS. Astfel, echipa care va aduna cele mai multe voturi prin SMS va fi desemnată câștigătoarea Premiului Publicului. Unul dintre votanți are șansa de a câștiga prin tragere la sorți o excursie în capitala țării echipei câștigătoare a premiului iMapp Bucharest 2016, respectiv Budapesta – Ungaria.

Pentru ziua de duminică, tânăra artistă de indie-pop, Irina Rimes, va da startul unui concert maraton de cinci ore, începând cu ora 18:00, în Piața Constituției. Seara va continua cu The Motans, trupa Vunk – de la ora 19:20, urmată de Voltaj, care va urca pe scenă de la 20:10. De la ora 21:00, scena va aparține trupei Holograf, iar la ora 21:50 va începe ultimul concert al serii, susținut de Delia & Band.

Accesul la toate evenimentele din cadrul Zilelor Bucureștiului 2017 va fi liber.

Pe lângă toate aceste concerte, este pregătit și un eveniment dedicat copiilor, care include: ateliere de creație, jonglerii, spectacole de magie, muzică, dans, piese de teatru, stand-up comedy.

În zona Foișor, zilnic, vor avea loc spectacole de magie oferite de animatori, muzică și dans alături de micii artiști de la Palatul Național al Copiilor. În fiecare zi, pe scenă vor urca și artiști consacrați: Gașca Zurli, Andra Gogan (vocea Sofiei), Alina Sorescu și „Picii lu’ Soreasca”, Daniela Nane, Nea Alecu și mulți alții. Festivalul Kids City va începe vineri, de la ora 17,00, iar în zilele de sâmbătă și duminică se va desfășura în intervalul orar 10:00-22:00.

În zonă vor fi restricții de circulație, în intervalul orar 16:00-00:00, pe Bulevardul Unirii (tronsonul cuprins între bulevardul IC Brătianu și Piața Constituției) și bulevardul Libertății (tronsonul cuprins între bulevardul Națiunile Unite și Calea 13 Septembrie).

 

Lasă un răspuns