Statul pe scaun este periculos!

Sursa foto: www.descopera.ro

Mulți dintre noi preferăm să avem un loc de muncă unde poți să stai pe scaun în detrimentul deplasării pe teren, însă acest lucru se poate dovedi periculos pentru sănătatea noastră. Totul pleacă de la modul cum ne așezăm fără să ne ridicăm până la felul cum stăm în fața calculatorului.

Sursa foto: www.descopera.ro

Durata statului pe scaun nu este atât de importantă pentru sănătate, cât durata de timp în care o persoană se ridică și se mișcă. Experții americani recomandă ca toți cei care stau pe scaun să se ridice la fiecare jumătate de oră.

Majoritatea dintre noi suntem supuși stresului la locul de muncă și la un număr ridicat de lucruri pe care trebuie să le îndeplinim, însă acestea nu trebuie să ne împiedice să facem puțină mișcare. Indicat ar fi să petrecem cel puțin 30 de minute într-o sală de sport sau să facem exerciții cardio acasă.

Statul jos pentru circa 9-10 ore pe zi poate provoca boli cardiovasculare, chiar moarte. Cu toate acestea, riscul scade în perioadele frecvente, deși scurte de activitate. De asemenea, pot interveni probleme la nivelul coloanei și gâtului, iar mușchii vor suferi împreună cu picioarele noastre.

Sursa foto: www.curademiere.ro

Oamenii de știință de la Universitatea Columbia au studiat timp de patru ani aproximativ 8.000 de persoane, cu vârste de peste 45 de ani, comparând timpul petrecut pe scaun, cât de des se ridică și rata de mortalitate la anumite grupuri.

Datele au indicat că cel mai scăzut risc este pentru persoanele care se ridică de pe scaun la fiecare jumătate de oră. Riscul de deces este mult mai crescut la persoanele care se ridică la 60 sau 90 de minute.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.