Premieră la Spitalul Universitar din Capitală!

Sursa foto: www.bucurestiul.ro

Premieră în domeniul chirurgiei cardiovasculare la Spitalul Universitar din Capitală! Medicii au realizat primele intervenții complexe de înlocuire a valvei aortice.

Intervențiile sunt indicate la pacienții cu stenoză aortică. Acestea sunt mult mai puțin traumatizante pentru bolnavi, durează mai puțin, iar recuperarea este mai rapidă.

Până acum, înlocuirea valvei aortice îngustate se putea face doar prin chirurgie pe cord deschis.

„Până ieri, înlocuirea valvei aortice îngustate în spitalul nostru se putea face doar prin chirurgie pe cord deschis. Intervenția percutană se face introducând o valvă biologică în locul celei îngustate prin intermediul unui tub înserat în artera principală de la baza membrului inferior. Ca atare, intervenția este mult mai puțin traumatizantă pentru pacient, cu o durată mult mai scurtă decât intervenția chirurgicală și cu o recuperare mult mai rapidă”, conform unui comunicat de presă al unității medicale.

Primele intervenții de acest fel s-au efectuat deja la doi pacienți care fuseseră considerați cu risc mare de a avea o intervenție „standard” de tip chirurgie pe cord deschis.

Fondurile necesare pentru aceste operații sunt furnizate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.