Delegația României va participa anul acesta la jocurile Invictus de la Toronto!

Sursa foto: www.romaniaregala.ro

Delegaţia României care va participa la Invictus Games Toronto 2017 va fi primită joi de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Potrivit unui comunicat al MApN, participarea României la aceste jocuri arată valorile specifice militarilor români: spiritul de învingător, coeziunea luptătorilor şi solidaritatea umană.

Sursa foto: www.europunkt.ro

”Forţa şi tăria de caracter, clădite mai ales în teatrele de operaţii, la care se adaugă puterea sportului de a regenera trupul şi mintea, consolidează încrederea în sine a militarilor răniţi şi a familiilor acestora. Faptul că militarii răniţi/invalizi practică sporturi de competiţie, în ciuda problemelor medicale, constituie un exemplu care încurajează mişcarea sportivă şi dezvoltă gândirea pozitivă în cadrul Armatei şi al societăţii, în general”, precizează sursa citată.

România va fi reprezentată la Toronto de 15 militari răniţi sportivi, distribuiţi pe şase discipline sportive, individuale, astfel: tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism şi înot, la acestea adăugându-se, ca sport de echipă, volei din poziţia şezând.

”Militarii vor avea alături 30 de însoţitori din rândul prietenilor şi membrilor de familie, trei oficiali din staff-ul tehnic şi alţi suporteri care empatizează cu proiectul”, arată MApN.

Invictus Games Toronto 2017 va avea loc în perioada 23-30 septembrie.

Primele jocuri Invictus s-au desfășurat în 2014 la Londra, sub patronajul prinţului Henry de Wales al Marii Britanii. La această competiție au participat 400 de competitori din 13 ţări, din dorinţa de a încuraja şi sprijini recuperarea fizică şi reabilitarea militarilor răniţi în teatrele de operaţii.

În 2016 s-a organizat a doua ediţie a Jocurilor Invictus, de data aceasta în Statele Unite ale Americii, la Orlando, strângându-se laolaltă 500 de militari sportivi paralimpici din 14 ţări.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.